Italijan Eriko Salvador pobjednik prve etape

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković uručio je u utorak u Istočnom Sarajevu pehar i žutu majicu pobjedniku prve etape međunarodne biciklističke „Trke kroz Srbiju“ Italijanu Eriku Salvadoru iz ekipe „Nortvejv“.

Drugo mjesto i srebrenu medalju na etapi koja se vozila kroz Istočno Sarajevo i regionalnim putem Jahorina-Istočno Sarajevo osvojio je Italijan Mateo Pegoraro, dok je bronzanu medalju osvojio Aleksandar Ovsjenikov iz Kazahstana.

Dodijeljene su i bijela majica za najboljeg mladog vozača koju je dobio Mateo Pegoraro, plava majica za najboljeg brdskog vozača koju je osvojio Moran Vemulen iz Austrije, dok je crvenu majicu za najboljeg sprintera dobio Aleksander Semenov.

Pobjednik prve etape Salvador rekao je da je staza bila prilično teška zbog mnogobrojnih okuka, uspona, spustova. „Dva kruga prije kraja krenuo sam u napad i sprintom u finalu sam dobio trku“, dodao je Salvador.

Dobitnik plave majice Vemulen rekao je da je prva etapa bila prilično naporna, ali i brza.

„Veoma sam zadovoljan stazom. Što se tiče taktike, vidjećemo šta nosi sutrašnja etapa. Došao sam sa određenim očekivanjeima u Srbiju i BiH, Republiku Srpsku. Staza je savršena, a policija na najbolji mogući način obezbjeđuje učesnike“, dodao je Vemulen.

Osvajač srebrne medalje i dobitnik bijele majice Pegoraro izrazio je nadu da će i u ostatatku trke imati dobre rezultate.

Gradonačelnik Vuković izrazio je zadovoljstvo uspješnom organizacijom prve etape međunarodne biciklističke „Trke kroz Srbiju“ i čestitao pobjednicima.

„To je bio naš cilj da pokažemo sposobnost Istočnog Sarajeva da može biti domaćin ovako velike biciklističke trke. Sve je prošlo bezbjedno i zahvaljujem se MUP-u i Policijskoj upravi Istočno Sarajevo“, rekao je Vuković.

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović čestitao je pobjednicima i organizatorima i istakao da su danas pobijedili biciklizam, sport i turistička promocija Istočnog Sarajeva, Republike Srpske i Srbije.

Predsjednik Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja zahvalio je MUP-u Republike Srpske što je bezbjednost učesnika „Trke kroz Srbiju“ bila na najvišem mogućem niovu.

„Imali smo interesantnu trku koja je bila dinamična svih 80 kilometara. Kao organizatori smo se potrudili da odradimo najbolje što možemo i tako ćemo i nastaviti“, dodao je Kuvalja.

Druga etapa „Trke kroz Srbiju“ sutra će krenuti sa olimpijske ljepotice Jahorine, a završiće u Priboju /142 kilometra/, dok će trećeg dana, u četvrtak, 1. avgusta, domaćin karavana biti vjerovatno najpopularnija turistička destinacija u Srbiji – Zlatibor.

Poslije jutarnje poluetape na Zlatiboru i Čajetini, biće izvršen transfer karavana do Mionice, gdje će istog dana biti vožena druga poluetapa.

Posljednjeg dana „Trke kroz Srbiju“, u petak, 2. avgusta, na programu je etapa od Mionice do Požarevca, poslije koje će biti poznat ukupni pobjednik.

Biciklisti koji učestvuju u „Trci kroz Srbiju“ skupljaju bodove za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Prva trka održana je 1939. godine, te se ove godine slavi i 80 godina takmičarskog biciklizma u Srbiji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare