Istragu o premlaćivanju maloljetnika preuzima MUP

0

Policija je dosadašnjom istragom u slučaju nedavnog premlaćivanja maloljetnika na putu Jahorina – Pale došla do najnižeg stepena sumnje i indicija da su u ovom događaju učestvovala dva policijska službenika čiji je identitet utvrđen, a za treće se još rade provjere, rekao je načelnik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević.

Vasiljević nije želio da govori o imenima, ističući da će slučaj od Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo preuzeti Jedinica za profesionalne standarde u sjedištu MUP-a Republike Srpske.

On je rekao da se dosadašnjom istragom došlo do sumnje da su u izvršenju ovog krivičnog djela učestvovali određeni policijski službenici iz Centra, zbog čega će dalje istražnje radnje kao što je prepoznavanje ili ispitivanje osumnjičenih provesti ova jedinica.

Ova jedinica provodiće istragu pod nadzorom tužioca Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, koji je i naredio ovo preuzimanje istrage, rekao je Vasiljević na konferenciji za novinare danas na Palama.

Protekle sedmice policija je pretukla sedamnaestogodišnjaka M.Ć. na putu Pale – Jahorina, u mjestu Trijanga. Kada su utvrdili da su pogriješili identitet mladića, pustili su ga uz riječi – „našao si se na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme“.

Govoreći o nedavnoj pucnjavi na Sokocu u kojoj su dva lica povrijeđena, Vasiljević je rekao da je ovaj slučaj u potpunosti rasvjetljen sa svim dokazima i da je protiv jednog lica podnesen izvještaj o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti.

„Paralelno sa tim komletnoj istrazi je prisustvovao inspektor za unutrašnju kontrolu, te trenutno Sektor policije razmatra da li postoje činjenice na osnovu kojih bi bio podnesen zahtjev za pokretanje unutrašnjeg postupka protiv rukovodnog radnika koji je rukovodio policijskom stanicom Sokolac“, rekao je Vasiljević.

Vasiljević je podsjetio da je zbog navedenih događaja došlo i do novih raspodjela na poslove i zadatke načelnika Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo i komandira Policijske stanice Sokolac. To su odluke, dodao je on, upravljačke prirode kojima se sprečavaju i umanjuju rizici za nastanak profesionalno neprihvatljivog ponašanja.

Komandir Policijske stanice Sokolac Radovan Šarenac smijenjen je nakon pucnjave u kući njegovog oca u sokolačkom selu Kula, a protiv Mirka Čolovića podnesen je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti. U ovoj pucnjavi ranjeni su Čolović i novimenovani vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva „Romanija“ Bojan Tošić.


{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=TiQx4CclScg&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare