Istorijski uspjeh Jelene Lolović u Aspenu!

0

Na takmičenju u američkom Aspenu, Paljanka Jelena Lolović ostvarila je najbolji plasman u istoriji srpskog skijanja, osvojivši 14. mjesto u slalomu, čime je osvojila i prve bodove u Svjetskom kupu. Prvo mjesto u Aspenu pripalo je Šarki Zahrobskoj iz Češke, koja je stigla na cilj u vremenu 1:43,45. Druga je bila Marlis Šild iz Austrije, dok je treće mjesto pripalo Katrin Cetel takođe iz Austrije. Jelena Lolović zaostala je za pobjednicom 4 sekunde i 11 stotinki. Poslije vrlo interesantne i uzbudljive prve vožnje kako zbog postavke staze tako i zbog vrlo zaleđenog i agresivnog terena Jelena je sa startnim brojem 66 uspjela da završi na 18. poziciji. U drugoj vožnji sa mnogo boljom startnom pozicijom, Jelena se opredjelila za najbolju taktiku, da napadne stazu i reskira do kraja. Isplatilo se na kraju ukupnim plasmanom na 14. poziciju i osvajanjem prvih bodova u Svjetskom kupu u sezoni 2009/10.

Za nas jako bitna informacija, a i za samu Jelenu da je imala 9. vrijeme druge vožnje, što nam najbolje govori o njenom nespornom kvalitetu i sposobnošću da napadne sam svjetski vrh ženskog skijanja.

Nakon ovog rezultata stručni štab reprezentacije Srbije ima razloga za dobro raspoloženje i ostavlja prostora svima nama da se nadamo odličnim rezultatima u ovoj sezoni. Pored nastupa u svjetskom kupu Jelenu, očekuju nastupi na Olimpijskim Igrama u Vankuveru gdje očekujemo vrhunsku formu i dobre rezultate.

(vesti-online.com – palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare