Istočnom Starom Gradu oko 100.000 KM za kupovinu sanitetskog vozila

0

ISTOČNI STARI GRAD – Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović izjavio je Srni da je iz donacije Vlade Srbije ova lokalna zajednica dobila 97.500 KM, a sredstva će biti iskorištena za nabavku sanitetskog vozila za potrebe lokalnog Doma zdravlja.

„Mi smo jedna od 15 opština koja je dobila ovu donaciju Vlade Srbije, na čemu im iskreno zahvaljujemo, jer će to u značajnoj mjeri podići nivo primarne zdravstvene zaštite na području ove opštine“, istakao je Gašanović.

On je naveo da će nabavku sanitetskog vozila realizovati Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Gašanović je podsjetio da je jedan od inicijatora ovog projekta pomoći Vlade Srbije nerazvijenim lokalnim zajednicama u Srpskoj koji je zamišljen kao jedan od projekata u skladu sa Sporazumom Republike Srpske i Srbije o specijalnim paralelnim vezama.

On je izrazio nadu da će saradnja biti nastavljena.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović potpisala je 1. jula pojedinačne sporazume o finansiranju projekata donatorskim sredstvima Vlade Srbije od 9,3 miliona evra sa gradonačelnicima i načelnicima 42 jedinice lokalne samouprave.

Donacije su usmjerene za realizaciju kapitalnih projekata, uglavnom u jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj, kao i u jedinicama lokalne samouprave u Federaciji BiH sa većinskim srpskim stanovništvom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments