Isporučeno milion litara mlijeka

0

SOKOLAC – Na području opštine Sokolac u prošloj godini isporučeno je milion litara mlijeka, od čega je sarajevska mljekara „Milkos“ otkupila 965.000 litara, izjavio je Srni opštinski viši stručni saradnik za poljoprivredu Slaviša Knežević.
On je rekao da je mlijeko predavalo 219 poljoprivrednika, a da otkupna cijena zavisi od masne jedinice, koja se plaća 14 feninga po jednici, tako da je cijena mlijeka po litru između 50 i 60 feninga.

Prema njegovim riječima, sve obaveze prema proizvođačima mlijeka su izvršene do kraja novembra prošle godine, budući da se svakih 60 dana vrši plaćanje za isporučeno mlijeko.

Knežević je napomenuo da su najveći proizvođači mlijeka Bojan Obradović iz Sokolovića, sa isporučenih 29.200 litara mlijeka, Saša Kapović iz Ćavarina sa 24.600 litara, Zlatko Debelnogić sa 24.100 litara, Jadranka Kojić sa 19.500 litara, kao i Marko Drljić, sa isporučenih 18.400 litara mlijeka, svi sa područja opštine Sokolac.

On je rekao da je devedesetogodišnji Milanko Kočević iz sela Preljubovići kod Sokoca, koji živi sam, u pošloj godini isporučio 6.300 litara mlijeka.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments