Ispisaćemo djecu iz škole!

0

Nezaposleni supružnici Dragana i Nebojša Rajković sa Pala, sa svoje četiri ćerkice došli su na ivicu gladi, pa su počeli da rasprodaju stvari iz kuće.

Nebojša sa diplomom Fakulteta za kriminalistiku i bezbjednost i Dragana koja je završila Filozofski fakultet godinama uzaludno traže posao. Ne bi li izmirili dugove jer preživljavaju sa mizernih 135 KM dječjeg dodatka, nedavno su morali da prodaju telefon i automobil.

Šta još da prodam, jedino bubreg

Stanje je postalo dramatično, pa Rajkovići razmišljaju čak i da dvije devojčice ispišu iz škole jer novca za užinu, knjige i školski pribor jednostavno nemaju.

– Iako smo dobili djecu, to nas nije omelo da studiramo i naporno radimo na tome da našoj porodici obezbijedimo normalan život, a svjedoci smo da mnogi odustaju od studiranja baš zbog toga.

Nama je svako dijete dalo veći motiv da što prije završimo fakultet i počnemo da radimo. Sada sa diplomama u rukama jedva preživljavamo. Pomažu nam roditelji, moja majka od penzije izdvoji skromnih 100 KM, a njena porodica nam šalje hranu – priča mladi otac.

Kompletan tekst pročitajte u štampanom izdanju PRESS-a.

(www.palelive.com / Press / Dajana Slavnić)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare