Isoporučena poljoprivredna oprema za žrtve mina

0
Isoporučena poljoprivredna oprema za žrtve mina

ZVORNIK – Korisnicima projekta “Integrisana socio-ekonomska podrška žrtvama mina u BiH” sa teritorije grada Zvornika isporučena je poljoprivredna oprema u vrijednosti do 5.000 KM po korisniku, od čega je učešće Grada Zvornika po 1.500 KM.

Projekat sprovodi Vorld vižn BiH u partnerstvu sa Organizacijom amputiraca “UDAS” Republike Srpske

Ukupno šest korisnika sa teritorije grada obuhvaćeno je ovim projektom u okviru kojeg im je isporučeno ono za šta su izkazali interesovanje, saopšteno je danas iz Gradske uprave Zvornik.

Trojica korisnika dobili su motokultivatore uz koje je jedan dobio i prikolicu, drugi kosačicu, treći kosačicu i frezu, a četvrti traktorsku frezu, dok će mu prikolica biti isporučena ovih dana. Još jedan korisnik je dobio plastenik, a šesti opremu za bravarsku radionicu.

Korisnici su izrazili zahvalnost “Vorld vižnu”, UDAS-u i Gradskoj upravi na, kako su rekli, za njih izuzetno vrijednoj donaciji, jer će im pomoći u obavljanju poljoprivrednih i drugih radova.

Cilj projekta je socio-ekonomska integracija i osnaživanje žrtava mina u 10 minama ugroženim lokalnim zajednicama u BiH, među kojima je i Zvornik.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijedila je Evropska unija u iznosu od 90 odsto, a 10 odsto “Vorld vižn” Austrija i partnerski gradovi i opštine.

Projekat uključuje i edukacije, te savjetodavnu i stručnu podršku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments