Iskorišteno više od 400 vaučera

0

Na Jahorini je od početka ljetne sezone iskorišteno više od 400 turističkih vaučera, što je odličan rezultat, rekla je danas Srni portparol Olimpijskog centra „Jahorina“ Sanja Ćeremidžić.

Ona je istakla da su turistički vaučeri, kao pogodnost koju je obezbijedila Vlada Republike Srpske, sigurno na planinu privukli novu kategoriju gostiju, te da treba zadržati tu praksu i ubuduće.

„Mi smo zainteresovani da u okviru vaučera uvrstimo i ponudu koju Olimpijski centar ima – ljetne i zimske sadržaje kako bi gostima sa smještajem mogli ponuditi i potpun paket usluga. To bi sigurno stimulisalo građane da odmor provode na Jahorini i da novac troše u našoj zemlji“, navela je Ćeremidžićeva.

Direktor marketinga hotela „Termag“ Nemanja Vučetić rekao je Srni da su do sada realizovali 180 vaučera, da im i dalje dolaze rezervacije, tako da očekuju ukupno 200 vaučera do početka zimske sezone.

„Generalno smo zadovoljni ljetnom sezonom, odnosno julom i avgustom, kada je bila velika potražnja i odlična posjećenost hotela i Jahorine. Ne možemo da se ne osvrnemo na period mart-maj kada uopšte nismo radili i jun koji je bio veoma loš, a uspjeli smo da sačuvamo sva radna mjesta“, rekao je Vučetić.

On navodi da su otežavajuća okolnost trenutna ograničenja, jer je otkazan najveći dio seminara i kongresa.

Vučetić kaže da hotel „Termag“ ulaže velike napore kako bi boravak gostiju bio što sadržajniji, pa su tokom ljeta organizovali sportske događaje s ciljem promocije Jahorine kao ljetne destinacije i na taj način privukli veliki broj turista, kreirali posebne promo pakete koji kombinuju usluge hotela i aktivnosti u prirodi.

„Najveći broj gostiju dolazi iz BiH, a potom iz Srbije. Raduje me činjenica da smo ljeti dobili veliki broj novih gostiju koji su tradicionalno ljeto provodili na moru, a sada su more zamijenili sa planinom, tako da to može biti baza iz koje ćemo razvijati ljetnu sezonu, što i jeste želja svih nas na planini“, poručio je Vučetić.

U hotelu „Lavina“ na Jahorini do sada je iskorišteno 140 turističkih vaučera.

Milica Mačar iz marketinga prodaje hotela „Lavina“ rekla je Srni da su od septembra krenuli promo paketi u kojima je moguće koristiti i turističke vaučere Vlade Srpske.

Ona ističe da Jahorina ima povoljnu i zdravu klimu, netaknutu prirodu i čist vazduh koji djeluje blagotvorno na svakoga.

Vlasnik hotela „DŽet set“ na Palama Dejan Golijanin kaže da je u avgustu i septembru za boravak u ovom objektu iskorišteno osam turističkih vaučera, koji su, kako je ocijenio, dobar potez Vlade Republike Srpske.

„Od početka pandemije virusa korona hotel je bio zatvoren u jednom trenutku, ali trudimo se da ne otpuštamo radnike mada je posao umanjen za nekih 30 do 40 odsto“, naveo je Golijanin.

Turističke vaučere, prema podacima Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, posjetioci mogu da iskoriste na Palama u hotelima „Damis“, „Zlatna
žita“, „DŽet set“, „Dva goluba“, a na Jahorini „Termag“, „Lavina“, „Bord“, „Batagon Bistrica“ i „Vučko“.

Vaučeri u iznosu od 100 KM mogu se iskoristiti do 15. novembra.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare