Intenzivirani radovi na kapitalnim projektima

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu su dolaskom toplijih dana intenzivirani radovi na završetku izgradnje višegodišnjih kapitalnih infrastrukturnih projekata koji bi trebalo da budu gotovi tokom ove godine, izjavio je načelnik ove opštine LJubiša Ćosić.

Ćosić je rekao Srni da je izgradnja Dečanske ulice, duge 1.100 metara, u fazi postavljanja ivičnjaka i završetka svih instalacija duž trase koja bi u narednih mjesec dana na kružnom toku trebalo da bude spojena sa ulicama Prve sarajevske brigade i Stefana Nemanje.

„Uskoro će biti postavljene slivne rešetke i ostaje da se uradi pješačka staza, nakon čega će uslijediti asfaltiranje. Procjena je da bi radovi na ovoj saobraćajnici, ako vremenski uslovi budu povoljni, trebalo da budu okončani do kraja maja, dok je krajnji rok kraj juna“, pojasnio je Ćosić.

On je naglasio da svi ti radovi podrazumijevaju kompletnu saobraćajnicu sa dva sloja asfalta, pješačku stazu, uređivanje zelenih površina, kao i javnu LED rasvjetu, za čiju nabavku će ovih dana biti raspisan tender.

Ćosić je rekao da je nastavljena izgradnja novog trga Srbija, koji bi, takođe, trebalo da bude gotov do kraja juna, dok bi polovinom maja trebalo da počne opremanje sale i zajedničkih prostorija u novoj sportskoj dovorani.

„Sutra će biti raspisan i javni poziv za izdavanje poslovnih prostora u samoj dvorani, a naredne sedmice počinje izgradnja igrališta u novom parku. Bitno je naglasiti da 26. marta otvaramo tender za završetak unutrašnjih radova i opremanje novog pozorišta“, najavio je Ćosić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare