Institucije koje su stvorene na Palama moraju tu i ostati

0

Na inicijativu načelnika opštine Pale Miodraga Kovačevića u zgradi opštine danas je održan zajednički sastanak predstavnika opštinskih odbora različitih političkih partija na kojem su učestvovali Boško Tomić, predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Pale, Nenad Vuković, predstavnik Opštinskog odbora PDP-a Pale i Siniša Lasica, predsjednik Opštinskog odbora Narodne demokratske stranke Pale.
Tema današnjih razgovora političke pozicije i opozicije bila je definisanje zajedničkih stavova i startegija vezanih za vitalne interese opštine Pale.

Načelnik Kovačević pojasnio je nakon sastanka da su glavne teme razgovora bile fokusirane na sjedište Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo i izgradnju studentskih domova i dodao da institucije koje su stvarane u izuzetno teškim uslovima na Palama moraju tu i ostati.

Što se tiče sjedišta Centra javne bezbjednosti, Kovačević je rekao da je opština već pokrenula neke inicijative i ponudila lokaciju predviđenu regulacionim planom u naselju Koran iznad Magistralnog puta, a do zgrade „Jahorinaosiguranja“ kao i da će finansijski pomoći izgradnju te institucije.
Takođe, Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske ponuđene su atraktivne lokacije za izgradnju studentskih domova.

Boško Tomić, predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Pale podržao je ideju da se predstavnici različitih političkih parija okupljaju za opštu dobrobit građana bez obzira da li se nalaze u poziciji ili opoziciji i dodao da je opština Pale u proteklom ratu dala veliki doprinos za Republiku Srpsku kojim zavrjeđuje da dobije još neke institucije, a ne da se one preseljavaju na druge lokacije.

Tomić je istakao da se danas razgovaralo i o drugim važnim temama koje se tiču obezbjeđivanja pogodnog ambijenta za ljude koji žele da se vrate i razviju svoje poslovne ideje u ovom gradu.

Predstavnik Opštinskog odbora PDP-a Pale Nenad Vuković rekao je da su partije danas pokazale demokratski kapacitet u cilju rješavanja najvažnijih pitanja za građane Pala  i izrazio nadu da će ujedinjeno djelovanje zadržati postojeće institucije na Palama i stvoriti uslove za neke nove.

Siniša Lasica, predsjednik Opštinskog odbora Narodne demokratske stranke Pale izrazio je zadovoljstvo što je prisustvovao zajedničkom sastanku pozicije i opozicije, kao i uvjerenje da će Centar javne bezbjednosti, Policijska stanica Pale i oko 4.000 studenata već u narednoj godini dobiti povoljnije uslove za rad.

(www.palelive.com / D. Borovčanin)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare