Insbruk 2012: Nastupili Goran Košarac i Marko Šljivić

0

Goran Košarac

Insbruk, grad u Austriji je domaćin najvećeg omladinskog sportskog događaja na svijetu – Prvih zimskih olimpijskih igara mladih. Igre su počele 14. januara i trajaće 10 dana, a za medalje će se boriti više od 1.000 mladih sportista u dobi od 14 do 18 godina iz 70 država.

Takmičenja će biti održana u sedam olimpijskih zimskih sportova: skijanje, klizanje, hokej na ledu, bob, sankanje, biatlon i karling, a sportski program će biti upotpunjen bogatim kulturnim i obrazovnim programom u kome će mladi sportisti imati priliku saznati više o vrijednostima olimpizma, zdravom načinu života, anti-dopingu, te mnogim drugim temama.

Na ovom takmičenju učestvuje četvero sportista iz Bosne i Hercegovine, od njih dvoje iz Pala. Nađa Zvizdić i Paljanin Marko Šljivić će se takmičiti u alpskom skijanju, a Paljanin Goran Košarac u ski trčanju i Kerim Čatal u sankanju. BiH tim predvodi šef misije Said Fazlagić, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH prof.dr Izet Rađo, potpredsjednici Marijan Kvesić i Siniša Kisić, mladi ambasador Edin Branković, te treneri Mirza Nezirović, Dragan Jeftović i Senad Omanović.

17.01.2012. godine u Insbruku je nastupio Goran Košarac u disciplini „Distanca klasičnim korakom na 10.000 m“, i osvojio 39. mjesto, od 48 takmičara. U Insbruku je bila grupa navijača BiH, sa zastavama koji su bodrili našeg sugrađanina.

U drugom nastupu u disciplini „Sprint slobodnim korakom“ Goran je danas zauzeo 38. mjesto od 50 takmičara.

Na žalost Marko Šljivić, danas nije imao sreće, izletio je sa staze u prvoj vožnji, pet kapija prije cilja.

U izjavi za naš portal, Goran Košarac je pozdravio svoju porodicu, drugove, razred II-3 i razrednicu Tanju Šarenac. „Za sada je sve super, dobro se zabavljajmo i družimo, a kući se vraćamo 23. januara“, izjavio je Košarac. Na žalost Marka Šljivića ovaj put nismo uspjeli kontaktirati.

Zapamtite imena ovih momaka, njihovo vrijeme tek dolazi.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/insbruk2012/] width=[144] height=[120] title=[Insbruk 2012] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb144_] thumb_cache_dir=[thumbs144] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments