Inkluzivna radionica za mališane od 11 do 15 godina

0

U Udruženju za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ na Palama danas je održana inkluzivna radionica za mališane uzrasta od 11 do 15 godina, u okviru projekta „Razvoj životnih vještina“.


Volonter Udruženja „Sunce“ i voditelj radionice Mira Vujadinović rekla je Srni da ovaj projekat organizuje „Vorld Vižn BiH“, a odnosi se na djecu uzrasta od 11 do 15 godina.

„Udruženje je dobilo zadatak da sprovede ukupno 16 radionica koje obuhvataju djecu iz osnovnih škola ‘Mokro’ i ‘Pale’. Učestvujući u ovim radionicama, djeca stiču vještine kritičkog mišljenja, pozitivne kominikacije, razvoja međuljudskih odnosa, upravljanje emocijama i društvene odgovornosti“, istakla je Vujadinovićeva.

Ona je dodala da Udruženje „Sunce“ u okviru projekta „Razvoj životnih vještina“ uvijek pripremi i dodatnu aktivnost za djecu, poput odbojke peškirima, fudbal metlama, rad dekupaž tehnikom…

Prema njenim riječima, „Vorld Vižn“ je podržao još dva projekta Udruženja „Sunce“. Jedan od njih je projekat „Zajedno možemo sve“ koji traje 18 godina a u kojem roditelji i djeca zajedno učestvuju u radu šest kreativnih radionica.

Vujadinovićeva kaže da drugi projekat obuhvata vanjsko uređenje objekta Udruženja „Sunce“, a u njegovoj realizaciji svoj doprinos daće članovi Udruženja i roditelji, te volonteri i Omladinska organizacija Srednjoškolskog centra „Pale“.

Direktor Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ Milenko Vujadinović rekao je ovo udruženje učestvuju u svim projektima koje sprovodi „Vorld Vižn“.

„Većina djece smještena je u neke institucije i tu obavlja glavne aktivnosti. Međutim, podršku u mnogim drugim stvarima kreiramo ovdje u Udruženju tako da imamo odličnu saradnju sa školama i vrtićima i upućeni smo u sva dešavanja“, rekao je Vujadinović.

Učenica Osnovne škole „Pale“ Lana Kubura rekla je da joj mnogo znači ovakav tip radionice u okviru koje crtaju, pišu i uče, te učestvuju u raznim igrama.

Ona je dodala da su danas naučili neke stvari koje će im koristiti u životu, kao što su pozitivna i negativna komunikaciju među ljudima, te kako se donose bitne odluke u životu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare