Inicijativa za reviziju uvjerenja o invalidnosti

0

ZVORNIK – Udruženje ratnih vojnih invalida (RVI) Zvornik najavilo je da će pokrenuti inicijativu za reviziju uvjerenja o invalidnosti, jer je ta mogućnost predviđena i novim Zakonom o pravima boraca, RVI i porodica poginulih boraca otadžbinskog rata.
Predsjednik zvorničkog udruženja RVI Dragislav Mijanović pojasnio je da u Udruženju imaju saznanje da 32 ratna vojna invalida nisu stekla invalidnost u ratu, nego u saobraćajnim nezgodama, ali da koriste sve privilegije ratnog vojnog invalida.

„U interesu nam je da se očistimo od ‘takvih ratnih vojnih invalida’ i iskoristićemo sve mogućnosti koje daje novi Zakon kako bismo došli do realne slike o stvarnom invaliditetu stečenom u otadžbinskom ratu“, rekao je Mijanović i najavio da će revizija početi u narednih mjesec-dva dana.

On je, nakon sjednice Skupštine udruženja RVI, izrazio zadovoljstvo visinom sredstava koja su opštinskim budžetom predviđena za rad Udruženja.

„U opštinskom budžetu za ovu godinu planirano je 16.000 KM, dok je prošle godine bilo 10.000 KM“, rekao je Mijanović i dodao da će iz ovih sredstava biti izdvojeno oko 2.000 KM na ime pomoći najugroženijim RVI, dok će se ostatak sredstava koristiti za rad i ostale potrebe Udruženja.

Zvorničko Udruženje RVI broji oko 600 članova, a na području opštine ima ih oko 950.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare