Inicijativa da se Zvorniku dodijeli status grada

0

ZVORNIK – Skupština opštine /SO/ Zvornik usvojila je odluku o pokretanju inicijative da se ovoj opštini dodijeli status grada, a takav zahtjev će do 15. maja biti upućen Vladi Republike Srpske.

Načelnik zvorničke opštine Zoran Stevanović rekao je da je dobijanje statusa grada argument u korist Zvornika za vraćanje nekih institucija, kao što je centar javne bezbjednosti, a to bi doprinijelo i popravljanju pozicije prilikom pregovanja o eventualnim investicijama.

Zamjenik načelnika opštine Danijel Dragičević podsjetio je da je prije odluke donesena Rezolucija u kojoj je dobijanje statusa grada definisano kao prioritet.

“Praktično, sa dobijanjem statusa grada dajemo Zvorniku i građanima mnogo veći značaj i uticaj unutar Republike Srpske”, kaže Dragičević.

Dragičević je istakao da je i Predsjedništvo Saveza gradova i opština podržalo ovu inicijativu, dodavši da je značajna ovakva podrška od kolega iz drugih gradova i opština.

Prema podacima iznesenim na jučerašnjoj sjednici SO, Zvornik je svrstan u razvije opštine, regionalni je centar za sedam opština sa područja Birča u kome, prema preliminarnim podacima popisa, živi 63.500 stanovnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments