„Infoteh – Jahorina 2018“ od 21. do 23. marta

0
Arhivska fotografija
Arhivska fotografija

Elektorotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizovaće od 21. do 23. marta na Jahorini 17. međunarodni naučno-stručni simpozijum „Infoteh-Jahorina 2018“.

Cilj simpozijuma „Infoteh–Jahorina 2018“ je da okupi stručnjake, naučnike, inženjere, istraživače i studente koji se bave informacionim tehnologijama i njihovom primjenom u oblastima sistema upravljanja, komunikacionih sistema, proizvodnih i elektronskih sistema, elektroenergetike i drugim oblastima elektrotehnike i računarstva.

Osnovne tematske oblasti Simpozijuma su računarski sistemi i softver, komunikacioni sistemi i tehnologije, energetski sistemi, proizvodni sistemi, sistemi upravljanja i elektronski sistemi, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Rad simpozijuma, koji će biti održan u hotelu „Bistrica“, odvijaće se u okviru sesija, okruglih stolova, predavanja po pozivu i prezentacija, dok će posebna pažnja biti posvećena mladim istraživačima i studentima kroz studentsku sesiju.

Suorganizatori skupa su Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Banjaluci, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu, Elektronski fakultet Univerziteta u Nišu, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Alumni asocijacija inženjera elektrotehnike Istočno Sarajevo.

Na prvom naučno-stručnom simpozijumu „Infoteh-Jahorina“, koji je održan od 12. do 14. marta 2001. godine na Jahorini, izložena su 53 rada, a šest firmi predstavilo je svoje programe razvoja i proizvodnje opreme u oblasti telekomunikacija, energetske elektronike, elektroenergetike i automatskog upravljanja procesima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments