Informacija o realizovanim kreditima IRB-a Srpske

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština grada Istočno Sarajevo razmatraće na današnjoj sjednici informaciju o realizovanim kreditima Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske na području grada u u periodu od njenog osnivanja do kraja 2012. godine. U informaciji se navodi da je u grad Istočno Sarajevo IRB Srpske plasirala ukupno 108.978.684 KM, od čega se 61,3 odsto odnosi na kreditne plasmane, a 38,7 odsto na plasmane u hartije od vrijednosti.

IRB je, putem svojih kreditnih linija, plasirala u grad oko 67 miliona KM posredstvm 457 odobrenih kreditnih zahtjeva.

Od ukupnog broja kreditnih plasmana u grad Istočno Sarajevo, putem kreditnih linija za preduzetnike i preduzeća realizovano je 40,9 odsto.

U informaciji se navodi da je korisnicima na području grada odobreno 340 stambenih kredita u ukupnom iznosu od 19.758.229 KM.

Više od 90 odsto vrijednosti odobrenih kredita iskorišteno je za kupovinu, dok je ostatak upotrijebljen za izgradnju novih, te rekonstrukciju i proširenje postojećih stambenih jedinica.

Svojim kreditnim plasmanom IRB je doprinijela očuvanju i povećanju zaposlenosti u gradu. Korisnici sredstava iz kreditne linije za preduzetnike i preduzeća i za poljoprivredu imali su obavezu da održe postojeći broj zaposlenih, navodi se u informaciji.

Na ovaj način do kraja 2012. godine IRB je obezbijedila očuvanje postojeća 1.534, te otvaranje 244 nova radna mjesta.

Zaključno sa 31. decembrom 2012. godine IRB je plasirala ukupno 42.162.785 KM u hartije od vrijednosti emitenata sa područja grada Istočno Sarajevo.

Odbornici će na sjednici razmatrati i izvještaj o radu gradonačelnika i Administrativne službe grada za 2012. godinu i izvještaj o radu i finansijskom poslovanju preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare