Informacija o radu opštinske tržišne inspekcije u 2012. godini

0

VLASENICA – Tržišna inspekcija opštine Vlasenica izvršila je u prošloj godini 126 kontrola, kako po službenoj dužnosti, odnosno po nalogu Republičke uprave za inspekcijske poslove, tako i na osnovu prijava i zahtjeva građana.

U istom periodu doneseno je 34 rješenja za otklanjanje nepravilnosti i 13 rješenja zabrane obavljanja djelatnosti, te je izdato 16 prekršajnih naloga. Od izdatih prekršajnih naloga sedam je potpisano za sudsko odlučivanje, a ukupna vrijednost izrečenih novčanih kazni iznosi 8.010 KM.

Oblasti koje dominiraju kada je u pitanju kršenje zakona i nepoštovanje propisa odnose se na obavezu ažurnog vođenja poslovne evidencije da se djelatnost obavlja u skladu sa rješenjem, obavezu isticanja cijena, izdavanje računa i obezbjeđenje deklaracije proizvoda.

Rješenja o zabrani uglavnom su se odnosila na zabranu obavljanja djelatnosti bez rješenja, odnosno odobrenja za rad.

Prema Zakonu o inspekcijama u RS tržišna inspekcija vrši nadzor nad tržištem, u pogledu pridržavanja zakona i drugih propisa koji se odnose na: trgovinu, ugostiteljstvo, turizam, usluge, zaštitu potrošača, cijene, intelektualnu svojinu, kvalitet i bezbjednost neprehrambenih proizvoda i druge oblasti kada je to određeno posebnim zakonom i propisima.

(www.palelive.com / opstina-vlasenica.org)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare