Ilindansko saborovanje na Borikama

0

ROGATICA – Tradicionalno narodno zborovanje pored hrama Svetih apostola Petra i Pavla na Borikama i ove godine započelo je dan ranije.

Sinoć je služeno večernje bogosluženje i pomen borcima boričkog kraja, pripadnicima VRS, koji su svoje živote izgubili u Odbrambeno-otadžbinskom ratu za stvaranje Republike Srpke.

„Borike su oduvijek njedrile dobre i čestite ljude, u ratu neustrašive junake, u miru domaćine za primjer. Borike imaju svoju istoriju na koju se mogu ponositi. Imaju i svoju budućnost koju će im obezbijediti ovi ljudi što sjede ovdje u prvom redu. Učinićemo to mi zajedno sa njima. Obnovićemo ono što realno možemo. Evo, zgradu stare škole spasili smo od daljeg propadanja. Nadam se da na tome nećemo stati. Imamo mi ono što je najvažnije, a to su ljudski resursi. Sve ostalo što nemamo radićemo pa ćemo nabaviti“, izjavio je načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac otvarajući ilindansko saborovanje na Borikama.

Svečanosti su nastavljene prezentacijom turističkih potencijala boričkog platoa koju je upriličila Opštinska tu…

Izvor: 058.ba

Svečanosti su nastavljene prezentacijom turističkih potencijala koju je upriličila Turistička organizacija opštine Rogatica, izložbom rukotvorina žena Udruženja iz Rogatice i brojnim sportskim sadržajima, kao i nastupom kulturno-umjetničkih društava.

Narodno saborovanje trajalo je tokom cijelog dana.

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments