Ilić: Vatrogasci dostavljali vodu bez selekcije

0

ZVORNIK – Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik tokom jula i avgusta isporučili su 110 cisterni vode u 22 mjesne zajednice iz kojih je upućen zahtjev za vodom za piće, rekao je komandir zvorničkih vatrogasaca Saša Ilić.

„Zbog velike suše mnoga naselja na području opštine Zvornik ostala su bez vode, pa smo odmah po pozivu dostavljali vodu u cisternama ne gledajući da li su mjesne zajednice srpske ili bošnjačke“, rekao je Ilić povodom saopštenja Udruženja građana povratnika u kojem navode da sve bošnjačke mjesne zajednice hitno treba snabdjeti vodom jer će u protivnom biti preduzete radikalne mjere.

Ilić je istakao da su vodom za piće redovno snabdijevana povratnička naselja Križevići, Glodi, Liplje, Kamenica, Šetići i druge bošnjačke mjesne zajednice. „Ne vidim razlog za reagovanje, jer suša nije pogodila samo bošnjačka sela“, istakao je Ilić.

On je podsjetio da je načelnik opštine Zvornik dao saglasnost vatrogascima, na prijedlog Civilne zaštite, da se cisterne s vodom za piće dostavljaju mjesnim zajednicama iz kojih su upućeni zahtjevi.

Ilić je istakao da se to radi u skladu sa mogućnostima i bez ikakve selekcije po bilo kom osnovu.

„Vatrogasci su od 4. avgusta, kada se na zvorničkom području pojavio veliki broj požara, morali ići da gase vatru“, rekao je Ilić, te naglasio da su ipak u jutarnjim časovima uspijevali da na teren distribuišu do četiri cisterne.

Istakavši da dostavljene količine vode nisu bile dovoljne da zadovolje sve potrebe mjesnih zajednica koje nisu priključene na gradski vodovod, Ilić kaže da su vatrogasci učinili maksimum u isporuci vode, ali da je ipak prioritet gašenje požara.

„Vatrogasci su poslednja dva mjeseca danonoćno radili na gašenju požara, a nisu imali pomoći od stanovništva ni onih mjesnih zajednica koje su bile ugrožene vatrenom stihijom“, rekao je Ilić i naglasio da je prilično začuđujuće što se mjesno stanovništvo ne uključuje u gašenje požara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare