IFSFA-MOS anketira lica koja traže posao

0

Novoosnovana firma IFSFA-MOS sa Pala zatražila je da u narednom periodu budu anketirana lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje koja žele zaposlenje u ovoj fabrici.
Rukovodilac Filijale Istočno Sarajevo Zavoda za zapošljavanje Branko Koroman rekao je Srni da su Birou na Palama dostavljeni anketni listići sa pitanjima za one koji žele zaposlenje koji se mogu preuzeti i na portirnici nekadašnje fabrike „Famos“.

Koroman je naveo da nezaposlena lica popunjavaju anketne listiće i dostavljaju ih Birou, ističući da je zainteresovanost za anketu i zaposlenje velika.

Prema njegovim riječima, novoosnovana firma želi da pruži mogućnost volontiranja za sve inženjere tehničkih zanimanja, ekonomiste i jedan broj diplomiranih pravnika koji nemaju radno iskustvo.

Koroman je naglasio da se u zahtjevu novoosnovane firme IFSFA-MOS navodi da će, po završetku pripravničkog staža, svima koji zadovolje biti plaćeno polaganje stručnog ispita i ponuđen ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

Direktor firme IFSFA-MOS Pale Petar Marinković potvrdio je ranije Srni da su stečajni upravnik bivšeg preduzeća „Famos“ Fabrike „Koran“ Pale Radoslav Bratić i vlasnik kompanije „Kapital grupa“ Idris Fatih Šahin 4. avgusta potpisali Ugovor o kupoprodaji imovine bivšeg „Famosa“ u vrijednosti od 2.800.001 KM.

On je rekao da je sve vrijeme imao podršku i saradnju sa institucijama Republike Srpske, naročito sa Ministarstvom industrije, energetike i rudarstva, kao i sa stečajnim upravnikom Radoslavom Bratićem koji je izuzetno zaslužan za dobro stanje pogona i mašina, ali da je izostala podrška lokalne zajednice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare