Iduće sedmice podjela zaštitnih maski i vizira zdravstvu

0

Gradska uprava Istočno Sarajevo iduće sedmice počeće podjelu medicinskih zaštitnih maski i vizira zdravstvenim ustanovama na području grada, rekao je Srni gradonačelnik Nenad Vuković.

Vuković je istakao da je na sjednici Štaba za vanredne situacije grada odlučeno da lokalna samouprava pomogne zdravstvenim ustanovama, prije svega Bolnici „Srbija“, domovima zdravlja Pale, Sokolac, Istočno Novo Sarajevo, Trnovo i Sokolac, kao i ambulanti Hreša koja pokriva opštinu Istočni Stari Grad.

On je rekao da će biti obezbijeđena veća količinu medicinskih zaštitnih maski jer je pronađen proizvođač koji pravi višekratne maske koje imaju specijalizovane filtere.

„Osim nekoliko hiljada maski za zdravstvene ustanove, planiramo da jedan kontigent obezbijedimo za potrebe Policijske uprave Istočno Sarajevo, znajući da su i policajci izloženi u značajnoj mjeri opasnostima od zaraze“, istakao je Vuković.

Vuković je rekao da će maske nabaviti i za one koji su dio gradske uprave, a prije svega za Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu.

On je naglasio da su, zajedno sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, izrađeni zaštitni viziri za zdravstvene radnike i biće donirani Bolnici „Srbija“ i domovima zdravlja na području grada.

„Ovo je još jedan pokazatelj aktivnosti i društvene odgovornosti Elektrotehničkog fakulteta kojem smo obezbijedili repromaterijal, a oni su svojim znanjem napravili vrhunske zaštitne vizire koji su otporni na visoku temperaturu“, rekao je Vuković.

On je istakao da gradska uprava čini sve da nabavi i sredstava za dezinfekciju, rukavice i zaštitna odijela za zdravstvene radnike.

Govoreći o karantinu, Vuković je istakao da je na području grada potrebno obezbijediti jedan ili dva sa dostojanstvenim uslovima za boravak.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare