И у недостатку природног снијега, Јахорина проширује капацитете

4

Олимпијски центар „Јахорина“ проширује капацитете и посјетиоци у петак, 2. фебруара, могу очекивати нову инсталацију вертикалног транспорта „Прача“ са стазом шест, рекао је директор Центра Дејан Љевнаић.

Љевнаић је навео да Јахорина овом стазом повезује читаву планину, пружајући скијашима незаборавно искуство, саопштено је из Олимпијског центра „Јахорина“.

Он је истакао да капацитете проширују упркос недостатку природних падавина, што омогућава богатије искуство за све посјетиоце.

„Активно смо радили на припреми стаза, без обзира на недостатак снијега у претходном периоду. Стазе су добро припремљене захваљујући нашем систему осњежавања који је свакодневно производио снијег и по 20 часова“, каже Љевнаић.

Он је додао да је тренутно на располагању седам инсталација вертикалног транспорта, девет стаза и осам везних путева, пружајући посјетиоцима разноврсне опције за уживање у зимским радостима.

Љевнаић је подсјетио да је ова зимска сезона на Јахорини показала сјајан потенцијал, са 67 дана трајања, током којих је било више од 120.000 скијаша који су остварили више од 950.000 пролаза.

У саопштењу се наводи да ће наредне седмице од 7. до 12. фебруара Јахорина бити центар забаве и разноврсних активности поводом обиљежавања 40 година од Зимских олимпијских игара /ЗОИ/.

(www.palelive.com / Срна / Фото: ОЦ „Јахорина“)

Прати тему
Обавијeсти мe о
4 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

O kakvi 67 dana skijanja ovaj covjek Prica ove zime na Jahorini? Cisti marketing.

Nije rekao 67 dana skijanja vec 67 dana trajanja. Sezona traje 67 dana valjda otkako proglasili dan kad je zvanicno pocela. A koliko je u tom periodu bilo dana kad su objektivno postojali dobri uslovi za skijanje to je drugi padez… Oni koji dodju iz daljine na nekoliko dana ce se talizati i po travi ili kad kisa pada jer sta drugo da rade…

Pa skijanje traje uveliko(ako se izuzme 2 dana juga, ali i tada se skijalo). Pitaj bilo kojeg radnika n ažici.

Čuj tek puštaju u pogon stazu Prača… U gornjem dijelu planine totalna zona sumraka. Da li se to radi namjerno vidjeće se uskoro. Hotel Bistrica najbolje simbolizuje odnos sadašnjeg menadžmenta prema uspomenama na ZOI. Ali onako napuštena je prelijepa i gorda, ljepša od svih građevinskih promašaja na planini. Izuzetak je hotel Termag, stari dio.