I ove godine najbrži Aleksandar Kojić

0

ZVORNIK – Najbrži od 18 plivača za Časni krst na Zvorničkom jezeru je Aleksandar Kojić iz Zvornika koji je i prošlogodišnji pobjednik u bogojavljenskom plivanju.
Kojić je naveo da mu je ovo treće učešće u plivanju za Časni krst, te da mu je motiv pravoslavlje.

“Drago mi je što sam drugi put uzeo Časni krst. Vjernik sam i ovo radim zbog moje porodice i srpstva. Plivaću sve dok sam živ i zdrav”, rekao je Kojić novinarima.

Kojić je nagrađen bogojavljenskim krstom, srebrnim krstom koji je donirala zlatara “Dimitrić”, ikonom Svetog Stefana i zahvalnicom koju su dobili i svi učesnici ovogodišnjeg plivanja organizovanog na platou Rafting kluba “Eko Drina” Zvornik.

Sveštenik Rade Tešić rekao je da se plivanje organizuje u slavu i čast Hristovog krštenja, napominjući da se pliva 33 metra u spomen na 33 godine Hristovog života.

Osim učesnika iz Zvornika, Osmaka i Bijeljine u bogojavljenskom plivanju učestvovale su i sestre Marijana /16/ i Jovana /13/ Krkalović iz Zvornika koje već pet godina plivaju za Časni krst.

One su rekle da je i njihov otac ranije plivao na Bogojavljenje i da će i same plivati dok mogu.

Organizator plivanja za Časni krst je Crkvena opština Sveti Stefan Zvornik i zvornički Rafting klub “Eko Drina”.

Prije bogojavljenskog plivanja, u crkvi na Svetom Stefanu /Mlađevac/ kod Zvornika služena je Sveta liturgija uz osveštanje bogojavljenske vodice.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments