I dalje nepovoljna epidemiološka slika

0

FOČA  – Na području opštine Foča epidemiološka situacija i dalje je nepovoljna, ali je i sve više oporavljenih lica od kovida 19, tako da je trenutno 67 zaraženih i 27 oporavljenih, navedeno je na današnjem sastanku Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Pod zdravstvenim nadzorom u Foči je 138 lica, a Dom zdravlja ambulantno liječi 12 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom.

U Univerzitetskoj bolnici Foča od zapaljenja pluća liječi se 31 pacijent iz šire regije, od kojih je trenutno jedan na respiratoru.

Načelnik opštine Radisav Mašić navodi da je i dalje broj zaraženih lica visok, ali da ohrabruje da su ugostitelji, nakon opomena Štaba, počeli da se pridržavaju propisanih mjera zaštite.

„Nemamo prekršaja u pogledu radnog vremena, muzike uživo i većih okupljanja. Naša Civilna zaštita je završila dezinfekciju u gradu, Bolnici i Domu zdravlja, danas se nastavlja u Miljevini i ostaje još Brod. Redovno dezinfikujemo stubišta zgrada u kojima ima zaraženih virusom korona“, rekao je Mašić.

On je još jednom apelovao da se svi koji osjete simptome oboljenja jave porodičnom ljekaru.

Na području regije Stara Hercegovina, osim Foče, veliki broj zaraženih ima i Višegrad, dok je u ostalim opštinama mnogo manje lica kod kojih je testiranjem potvrđeno priusustvo virusa korona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare