Humanost ne poznaje podjele i granice

0

ISTOČNO SARAJEVO – Učenici Muzičke škole „Bejziks“ iz Istočnog Sarajeva će u okviru humanitarne akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“ prenijeti poruku da su zajedništvo i porodica put ka sreći, predstavljajući se pjesmom „Ovo sam ja“ iz najpopularnijeg mjuzikla na svijetu „Najveći šoumen“.
Direktor škole Đorđe Jovančić izjavio je Srni da učenici žele ukazati na to da su svi ljudi isti, te da su jedinstveni baš onakvi kakvi jesu.

„Ovu tačku će izvesti 10 učenika sa Odsjeka za pjevanje, muzički teatar i balet, uzrasta od 10 do 14 godina. Učenici će uz pjesmu, glumu i baletne korake u tri i po minuta predstaviti samo dio aktivnosti koje svakodnevno realizujemo“, rekao je Jovančić, koji je i kompozitor i muzički producent.

On je naglasio da je Muzička škola „Bejziks“ društveno odgovorna ustanova, koja učestvuje u humanitarnim projektima, a prvi put u akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“.

„Drago nam je da smo dobili poziv iz kabineta predsjednika Republike Srpske za učešće u ovoj, sada već tradicionalnoj humanitarnoj akciji. Naše učešće je posebno značajno zbog toga što `Bejziks` okuplja i edukuje djecu i mlade iz svih krajeva BiH, svih nacionalnosti i vjeroispovijesti. Nastupom ćemo prenijeti snažnu poruku da humanost ne poznaje podjele i granice“, ističe Jovančić.

On je napomenuo da su učenici ove škole prošle godine u novembru organizovali koncert pod nazivom „Da li nekad sanjaš san?“ za prikupljanje sredstava za Udruženje „Mrvice“ koje okuplja roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj.

„Prethodnih godina smo realizovali niz sličnih aktivnosti, od kojih izdvajamo humanitarni koncert za unesrećene u poplavama 2014, a učestvovali smo i u akciji kupovine novogodišnjih paketića za djecu oboljelu od raka“, naveo je Jovančić.

Muzička škola „Bejziks“ osnovana je 2013. godine u Istočnom Sarajevu, a do sada ju je pohađalo više od 300 učenika na 12 odsjeka u najsavremenijim uslovima za muzičku, baletsku i pozorišnu edukaciju.

„Naša škola nudi edukaciju na odsjecima za pjevanje, muzički teatar, balet, klavir, gitaru, violinu, violončelo, harmoniku, flautu, udaraljke i muzičku radionicu koja je zapravo pripremna nastava u okviru koje pripremamo učenike od treće godine za neki od navedenih redovnih odsjeka“, naveo je Jovančić.

„Bejziks“ škola je najpoznatija po teatarskim produkcijama, od kojih se izdvajaju mjuzikli „Kralj lav“ i „Zaleđeno kraljevstvo“, koje su u protekle tri godine producirali i izvodili u „Pozorištu mladih“ Sarajevo.

„Naše predstave su izvedene trideset puta tokom tri pozorišne sezone pred oko 10.000 gledalaca. S obzirom na to da znamo koliko je važno šta djeca gledaju na televiziji, odlučili smo kreirati nove uspomene za sve mališane. Tako su naši učenici posudili glasove sinhronizaciji nekih od najpopularnijih crtanih filmova na svijetu kao što su `Lego prijateljice`, `Lego vilenjaci` i `Maksimove avanture: Mama voli bebu`“, naveo je Jovančić.

On je dodao da su u toku pripreme ovogodišnjeg, četvrtog izdanja TV emisije „Novogodišnji `Bejziks` šou“ koja se emituje u novogodišnjoj noći u programu BHT1, a u okviru koje će izvesti deset pjesama iz mjuzikla „Najveći šoumen“.

Jovančić je istakao da je veliki broj učenika ove škole dobitnik prvih nagrada na takmičenjima i muzičkim festivalima dječije muzike, na šta je veoma ponosan.

Učenici „Bejziks“ škole bili su i suorganizatori obaranja Ginisovog rekorda u najmnogoljudnijem sviranju jednog klavira koje je održano 12. decembra prošle godine.

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i ove godine, deveti put, realizuje se akcija „S ljubavlju hrabrim srcima“, u okviru koje će 23. decembra od 17.00 časova biti održano donatorsko veče u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Novina je da su partneri predsjednika Republike u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji mladi talenti iz Gradiške, Prijedora, Bijeljine, Ugljevika, Teslića, Trebinja, Istočnog Sarajeva, Doboja, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Drvara, Banjaluke i Zvornika.

Sredstva prikupljena u ovogodišnjoj akciji biće iskorištena za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare