Humanitarnu akciju podržalo 40 škola i tri opštine

0

BANJALUKA – Od polovine septembra do danas u Republici Srpskoj je hanitarnu akciju Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji podržalo 40 osnovnih i srednjih škola, kao i opštine Trnovo, Pale i Mrkonjić Grad.

Iz Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji saopšteno je da je sakupljeno nešto više od 12.000 evra za izgradnju Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici za 164 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju koje je sabralo i okupilo Udruženje roditelja „Podrži me“ iz tog grada.

„Akciju je podržalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a do sad su svoju humanost iskazali učenici, roditelji i nastavnici 37 uglavnom manjih i nekoliko većih osnovnih i srednjih škola Srpske“, navode iz Odbora.

Iz Odbora ističu da akcija traje do 31. decembra, te da vjeruju da će još mnoge škole i lokalne zajednice, kao i humani ljudi, institucije i preduzeća podržati ovaj humani cilj i omogućiti završetak dnevnog centra.

Za završetak dnevnog centra površine od 714 metara kvadratnih ukupne vrijednosti 300.000 evra, potrebno je nešto manje od 40.000 evra.

Iz Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji podsjećaju da je ovaj veliki projekat započet 18. avgusta 2019. godine bez ijedne marke, evra i dinara.

„Uspjeli smo do sad završiti više od 85 odsto ovog manastira humanosti. Zahvaljujući velikoj podršci humanih ljudi, institucija, preduzeća, škola i humane djece širom Republike Srpske“, napominju iz Odbora.

Iz Odbora zahvaljuju svima koji su na bilo koji način doprinijeli i doprinose završetku ovog velikog projekta.

U saopštenju se navodi da svi koji žele svoje donacije mogu uplatiti putem žiro računa Odbora: 5551000034196445.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare