Humanitarni bazar i trka Djeda Mrazova

0

Na šetalištu na Palama danas su organizovani humanitarni bazar i trka Djeda Mrazova, a prikupljena sredstva biće usmjerena za nabavku aparata za Odjeljenje pedijatrije Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu.
Ovu humanitarnu akciju organizovali su paljanski Dječiji centar “Bubamara” i edukativni centar “Big-Ben”, a pokrovitelj je opština Pale.

Direktor edukativnog centra “Big-Ben” Ana Čegar rekla je da su prikupljena sredstva namjenjena za kupovinu aparata koji pomaže pri vađenju krvi djeci, plasiranju braunila i davanje intravenske terapije.

Ona je dodala da se sve više i više učesnika prijavljuje i javlja jer žele da daju doprinos ovakvoj manifestaciji.

Direktor vrtića “Bubamara” Slavka Brezo kaže da je cilj manifestastacije, koja se održava peti put, da se prikupi što više sredstava.

“Organizovali smo trku djece i trku roditelja koji su morali da imaju jedno od obilježja Djeda Mraza, za koje su obezbijeđene nagrade”, rekla je novinarima Brezo i zahvalila sponzorima koji su obezbijedili nagrade za roditelje učesnike trke.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je ovaj dan posvećen djeci, ali da se istovremeno koristi prilika da bi se pokušala obezijediti određena novčana sredstva za aparat za pedijatrijsko odjeljenje.

Veliki broj građana Pala podržao je ovu humanitarnu akciju dobrovoljnim prilozima i kupovinom ručnih radova na novogodišnjim štandovima “Bubamare”, “Big Bena” i školskog Crvenog krsta Osnovne škole “Srbija”, koji su kreativnost, dobru namjeru i maštu pretvorili u šarene raznolike predmete.

Akciju su pomogli i Turistička organizacija Istočno Sarajevo, osnovne škole “Pale”, “Srbija” i “Mokro”, Udruženje “Sunce”, moto-klub “Long Riders”, Košarkaški klub “Obilić” i mnogi drugi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments