Na šetalištu na Palama danas su organizovani humanitarni bazar i trka Djeda Mrazeva, a prikupljena sredstva biće usmjerena za nabavku inhalatora za pedijatrijsko odjeljenje paljanskog Doma zdravlja.

Ovu humanitarnu akciju organizovali su paljanski Dječiji centar „Bubamara“ i edukativni centar „Big-Ben“, a pokrovitelj je opština Pale.

Direktor edukativnog centra „Big-Ben“ Ana Čegar rekla je da su prikupljena sredstva namjenjena za kupovinu inhatora, koji će pomoći djeci koja imaju problema sa plućima, bronhitisom.

Ona je dodala da se sve više učesnika prijavljuje jer žele da daju doprinos ovakvoj manifestaciji.

Direktor vrtića „Bubamara“ Vanja Jugović rekla je da je cilj manifestacije, koja se održava šesti put, da se prikupi što više sredstava.

„Organizovali smo trku djece i trku roditelja koji su morali da imaju jedno od obilježja Djeda Mraza, za koje su obezbijeđene nagrade“, rekla je Jugovićeva novinarima i zahvalila sponzorima koji su obezbijedili nagrade za roditelje učesnike trke.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je ovaj dan posvećen djeci koja zaslužuju mnogo pažnje, te istakao da će ova manifestacija biti tradicionalna.

„Ova manifestacija održava se u sklopu `Snježne čarolije` koja je ovih dana ostavila lijepu sliku o Palama. Danas nam je pao i snijeg, pa je sve u skladu sa novogodišnjim ambijentom“, dodao je Jugović.

Veliki broj građana Pala podržao je ovu humanitarnu akciju dobrovoljnim prilozima i kupovinom ručnih radova na novogodišnjim štandovima „Bubamare“, „Big-Bena“ i Udruženja „Sunce“ koji su kreativnost, dobru namjeru i maštu pretvorili u šarene raznolike predmete.

Akciju su pomogli i Turistička organizacija Istočno Sarajevo, osnovne škole „Pale“, „Srbija“ i „Mokro“, Udruženje „Sunce“, Turistička organizacija opštine Pale, Moto-klub „Long rajders“, Kulturni centar Pale i drugi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare