Humanitarna utakmica u babl fudbalu za pomoć Snežani Puhalo

0

FOČA – Fočanska Asocijacija mladih organizovaće u petak, 10. marta, humanitarnu utakmicu u babl fudbalu, a prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen za liječenje Snežane Puhalo /24/ iz Kalinovika, koja u Padovi čeka na transplantaciju jetre.
Fočaci će imati priliku prvi put da vide kako izgleda babl fudbal – novi i neobični vid rekreacije u kojem se igrači nalaze unutar velikih lopti i koji je u posljednje vrijeme sve popularniji širom Evrope, a ujedno će još jednom pružiti podršku hrabroj djevojci u borbi za život.

Predsjednik Asocijacije mladih Aleksandar Vidojević nada se da će publika ispuniti tribine gradske dvorane.

„Babl fudbal je zanimljiv i atraktivan za gledanje, pa smo željeli da se ljudi malo zabave, a u isto vrijeme da pomognu Snežani koja je iz našeg komšiluka, a mi je nekako osjećamo kao da je naša“, kaže Vidojević.

S ciljem veće atraktivnosti, utakmica je zamišljena kao „okršaj“ Foče sa „ostatkom svijeta“, a igraće se tri puta po 15 minuta.

„Na jednoj strani nastupiće Fočaci, a na drugoj oni koji su na školovanju u Foči i sportisti sa strane koji igraju za fočanske klubove. Biće zanimljivo, a najvažnije je da sve to ima svrhu, da se pomogne Snežani“, pojasnio je Vidojević.

Za ovaj nesvakidašnji sport iznajmljuje se posebna oprema, u ovom slučaju po nižoj cijeni, jer je meč humanitarnog karaktera.

„Opština Foča pomogla nam je u organizovanju i ona će platiti iznajmljivanje opreme, jer smo smatrali da nije etično da od prikupljenog novca plaćamo opremu, tako da će sav prihod od ulaznica biti uplaćen na Snežanin račun“, naveo je Vidojević.

Utakmica će biti odigrana u gradskoj dvorani u petak u 20.30 časova, a ulaz će koštati dvije marke.

Za liječenje Snežane Puhalo, koja u Padovi čeka na transplantaciju jetre, potrebno je obezbijediti 85.000 evra.

Do 31. marta aktivan je i humanitarni broj 1415 čijim pozivom se daruje jedna KM za njeno liječenje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare