Humanitarna prodajna izložba vaskrišnjih jaja i čestitki

0

ISTOČNO SARAJEVO – U porti hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnoj Ilidži danas je održana humanitarna prodajna izložba oslikanih vaskrišnjih jaja i čestitki, a prikupljena sredstva uplaćena su za liječenje teško oboljelog sugrađanina.

Jaja i čestitke oslikalo je pedesetak učenika osnovnih škola „Petar Petrović NJegoš“ iz Istočne Ilidže i „Sveti Sava“ iz Istočno Novog Sarajeva.

Prije prodajne izložbe, sveštenik Borislav Livopoljac i sveštenstvo hrama služili su Svetu liturgiju.

Djeca su vaskršnja jaja i čestitke oslikala na jučerašnjoj radionici, nakon koje su prisustvovala večernjoj molitivi. Potom su im podijeljene vrbove grančice.

Radionicu i prodajnu izložbu organizovalo je sveštenstvo hrama Svetog Vasilija Ostorškog, uz pomoć direktora i vjeroučitelja osnovnih škola „Petar Petrović NJegoš“ i „Sveti Sava“, te logističku podršku humanitarne organizacije „Vorld vižn“ iz Sarajeva koja je obezbijedila materijal i sredstva za oslikavanje, te slatkiše za mališane.

Livopoljac je rekao Srni da je ovo druga humanitarna akcija koja je organizovana za kratko vrijeme i da se nada da će ovo postati tradicionalna aktivnost uoči velikih pravoslavnih praznika.

Na Vaskrs će u porti hrama biti organizovano takmičenje u tucanju vaskršnjim jajima, a biće nagrađeno najjače i najljepše oslikano jaje.

Na večernjem će Jevanđelje biti čitano na nekoliko jezika.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare