Humana akcija policije

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo /CJB/ danas su u Bolnici Istočno Sarajevo i Kliničkom centru Foča dobrovoljno darivali krv.


Portparol Centra Danka Tešić izjavila je novinarima da pripadnici Centra na ovaj način izražavaju ne samo visok stepen profesionalizma, nego i svoju humanu ulogu.

„Imajući u vidu potrebe medicinskih ustanova u Republici Srpskoj za obnavljanje zaliha krvi, Ministarstvo unutrašnjih poslova i ove godine je organizovalo dvodnevnu akciju darivanja krvi“, rekla je Tešićeva i dodala da akcija traje i sutra.

Ona je podsjetila da su posljednju akciju pripadnici Centra imali u aprilu povodom obilježavanja Dana policije, te da će ova, kao i prethodne akcije, sigurno povećati zalihe krvi u odjeljenjima za transfuziju i na taj način spasiti živote.

Među dobrovoljnim davaocima pripadnika CJB Istočno Sarajevo prijavio se i veliki broj policajki koje zajedno sa svojim kolegama izražavaju hrabrost i humanost policijske profesije.

Šef Službe za transfuzijsku medicinu Bolnice Istočno Sarajevo Mirna Milošević-Ašonja potvrdila je da se odazvalo 15 davalaca od ukupnih 43 prijavljenih, uključujući Kasindo i Foču.

Ona kaže da im ovakve akcije MUP-a u ljetnom periodu mnogo znače jer su tada zalihe krvi nešto manje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare