Hrvatski turistički radnici na Jahorini

0

Više od 50 predstavnika vodeće turističke agencije „General turist“ iz Hrvatske juče i danas su obišli Jahorinu i druge atraktivne destinacije u Istočnom Sarajevu, kako bi svojim klijentima na najkvalitetniji način predstavili narednu zimsku sezonu.

Rukovodilac prodaje i marketinga Olimpijskog centra „Jahorina“ Dragan Sokolović rekao je novinarima da pripreme za predstojeću zimsku sezonu uveliko teku i izrazio nadu da će ona biti bolja od prethodne. „Prošle godine smo pokrenuli dva nova šestosjeda, a sada ubrzano radimo na pripremama za vještačko osnježavanje. Nadamo se da ćemo taj posao završiti do početka decembra i pokazati tržištu da je vještački snijeg stigao i na Jahorinu. To je naš novi adut, a ujedno i minimum u organizaciji zimskog turizma“, naglasio je Sokolović.

On je istakao da je OC snizio cijene hotelskih usluga i to za desetak odsto u odnosu na prošlu sezonu, dok su cijene ski pasa niže za 23 odsto.

Tako će, kaže Sokolović, cijena dnevnog ski pasa iznositi 30 KM umjesto dosadašnjih 39, dok će cijena dvokrevetne sobe u hotelu „Bistrica“ na bazi polupansiona iznositi od 65 do 88 KM po osobi, u zavisnosti od perioda boravka.

Stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Grada Istočno Sarajevo Predrag Lopatić ističe da je posjeta kolega iz Hrvatske sjajna prilika da se uvjere na licu mjesta koliko je posljednjih godina napredovala turistička ponuda grada i okoline.

„Jahorina ima čime da se pohvali, jer je mnogi smatraju najatraktivnijom i najljepšom planinom u Evropi. Osim prirodne ljepote, ona ima i super luksuzne hotele, kao i veliki broj hotela u visokoj i srednjoj kategoriji koji, uz prihvatljive cijene mogu zadovoljiti zahtjeve svih gostiju“, naglasio je Lopatić.

On smatra da je dvodnevna posjeta studijske grupe turističkih radnika iz Hrvatske najbolji način da na licu mjesta vide šta mogu da ponude svojim potencijalnim klijentima i dodao da će Grad, sa istim ciljem, nastojati da dovede i turističke radnike iz Srbije, Crne Gore i zemalja regiona.

Posjetu studijske grupe hrvatskih turističkih radnika organizovali su Grad Istočno Sarajevo i Olimpijski centar „Jahorina“, uz podršku Ministarstva trgovine i turizma RS, a u okviru predstojeće Berze turizma i ugostiteljstva pod nazivom „U susret zimi 2010 / 2011.“

(www.palelive.com / Agencije)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare