Hotel u izgradnji opasnost za mlade koji se u njemu okupljaju

0

FOČA – Nedovršeni hotel u Foči, na obali Drine pored Akva parka „Ušće“, na kojem su radovi stali još prije nekoliko godina, pretvorio se u bezbjednosni problem, jer se mladi često okupljaju u ovom objektu nesvjesni da time mogu dovesti u opasnost i sebe, ali i prolaznike koji šetaju obalom Drine.

Na petospratnom objektu, bez postavljene stolarije, pod dejstvom vremenskih nepogoda, a vjerovatno i dejstvom neodgovornih pojedinaca, manji pregradni zidovi se urušavaju, a nerijetko se dešava i da cigle ispadaju ili ih neko baca na šetalište prema Akva parku.

Zaštitina ograda od drvenih dasaka očigledno ne predstavlja nikakvu prepreku onima koji žele da uđu unutra.

Na zahtjev Komunalne policije, preduzeće „Pavgord“, koje je investitor, u više navrata je popravljalo ogradu, ali to nije pomoglo.

Načelnik Odjeljenja za inspecijske poslove u opštini Foča Gordan Drakul kaže da neodgovorni pojedinci konstantno razvaljuju ogradu.

„Oni lako odvale daske i koriste taj prostor, što je velika opasnost za njihovu bezbjednost. Sada smo ponovo naložili `Pavgordu` da popravi ogradu, ali će se morati tražiti neko trajnije rješenje, da se postavi neka trajnija ograda, koja se ne bi mogla tako lako srušiti“, rekao je Drakul.

On je apelovao da prosvjetni radniki i roditelji skrenu pažnju djeci koliko je opasno posjećivati ovaj objekat.

U Policijskoj upravi Foča kažu da su upoznati sa pojavom da se mlađa lica povremeno okupljaju u ovom objektu, ali da nije bilo prijava narušavanja javnog reda i mira niti bilo kakvih nezakonitih radnji.

„Policijski službenici kontinuirano obilaze objekat, tačnije rejon gdje se nalazi hotel u izgradnji i Akva park `Ušće`, a posebno za vrijeme turističke sezone i do sada nije evidentirano nijedno narušavanje javnog reda i mira“, rekla je portparol Policijske uprave Foča Svjetlana Govedarica.

Ona je dodala da je policija, s ciljem rješavanja eventualnih problema, spremna na saradnju sa nadležnim opštinskim organima.

I učenici Osnovne škole „Sveti Sava“, koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela, na odmorima između časova zavirivali su na gradilište, ali su prestali to da rade kada je rukovodstvo škole, prije dvije godine na opštinskom Savjetu bezbjednosti, upozorilo na tu opasnost.

Tada je i postavljena zaštitna ograda, ali se za razliku od osnovaca, te navike nisu odvikli nešto zreliji momci.

U opštinskom Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove kažu da je objekat do ove faze radova doveden u skladu sa dozvolom i uz saglasnost Skupštine opštine Foča, te da zakonom, nažalost, nije propisano do kada se neki objekat mora izgraditi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare