Hospitalizovano 50 kovid pacijenata, pet na respiratoru

0

ISTOČNO SARAJEVO – Infektolog u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu Žanka Eranović izjavila je danas da je u izolatorijumu, te poluintenzivnoj i intenzivnoj njezi ove zdravstvene ustanove hospitalizovano 50 kovid pacijenata, od kojih je pet na respiratoru, te da epidemiološka situacija na području Sarajevsko-romanijske regije nije zadovoljavajuća.

„Riječ je o pacijentima svih životnih dobi, osim o djeci. Na liječenju nemamo hospitalizovane djece, ali imamo pacijenata srednje životne dobi, dok je broj starijih pacijenata povećan i oni su svakodnevno i novi pacijenti bolnice“, istakla je Eranovićeva.

Ona je navela da je klinička slika hospitalizovanih pacijenata u bolnici teža i teška, a ljekarima ove zdravstvene ustanove javljaju se pacijenti sa obostranom pneumonijom, teške kliničke slike, sa visokom temperaturom, kao i brojnim komorbiditetima.

„Tu se radi o osobama starije životne dobi, sa najčešće prisutnim oboljenjima kardiovaskularnog sistema, hipertenzije, dijabetesa, koji je u ovom slučaju još izražen“, naglasila je Eranovićeva.

Prema njenim riječima, u Bolnicu „Srbija“ dnevno bude hospitalizovano između pet i 10 lica oboljelih od virusa korona.

Ona je uputila molbu stanovnicima grada Istočno Sarajevo, ali i svim drugima, da zajedno sa ljekarima rade na prevenciji virusa korona.

„Virus je tu, znači moramo poštovati mjere koje se stalno pominju i ponavljaju – ne okupljati se u ovim zimskim danima u zatvorenim i pregrijanim prostorijama, izbjegavati bliske fizičke kontakte, održavati redovnu higijenu i koristiti masku“, poručila je Eranovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare