Horska sekcija Filozofskog fakulteta proslavila prvu godišnjicu rada

0

U vrijeme kada je teško održati bilo kakvu sekciju, horska sekcija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu ovog mjeseca proslavila je prvu godišnjicu postojanja.

Hor je osnovan uz podršku dekana Filozofskog fakulteta prof. dr Milanke Babić i Studentske organizacije FFUIS pri kojoj je hor zapravo i organizovan uz nesebičnu podršku njenog predsjednika Predraga Govedarice. Ideja za osnivanje je potekla od Jelene Čamur, koja je i danas umjetnički rukovodilac, i nekoliko članova hora. Čamurova trenutno pohađa master studuje na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu.

„Ovo je, prije svega amaterski hor, dakle velika većina članova nisu profesionalni muzičari, već veliki ljubitelji muzike, prije svega muzički nadareni ljudi koji nisu imali priliku da se muzički obrazuju. Početak je bio neizvjestan, pomalo težak, ali evo nakon godinu dana postojanja hor je napredovao, uhodao se, a članovi su mnogo sigurniji u sebe i svoje nastupe.

Hor trenutno broji 17 članova. Jedan dio članova čine studenti Filozofskog fakulteta, drugi dio učenici Srednjoškolskog centra Pale, a nedavno su nam se pridružile i dvije profesorice iz Muzičke škole. Tu su Dejana Doder, Bojana Stanišić, Sara Pandurević, Tanja Kenjić, Dragana Savić, Damjana Trifković, Hristina Baković, Slađana Marinković, Slobodanka Marinković, Milica Mićović, Vanja Baričanin, Dijana Đurđić, Milica Čamur, Anđela Sefer, Tatjana Popić, Mladen Kokošar i Milan Marinković“, navela je Jelena.

Sekciji se mogu priključiti svi zainteresovani, bez obzira na to da li su učenici, studenti, profesori ili radnici. Rukovodilac odlučuje o tome da li će se neko priključiti horu, na osnovu preslušavanja za vrijeme horske probe. Pohađanje ovih časova je besplatno i idealan je način da se nauče nove tehnike pjevanja ili da se proširi znanje iz domena muzike. Probe hora održavaju se u amfiteatru Filozofskog fakulteta, a raspored proba okačen je na oglasnom panou pored prostorije Studentske organizacije i u holu Filozofskog fakulteta.

„Do sada je Horska sekcija imala tri nastupa: dva nastupa u Kulturnom centru Pale na promociji diplomiranih studenata i magistara Filozofskog fakulteta i nastup na svečanom otvaranju Naučnog skupa „Nauka i tradicija“, Filozofski fakultet Pale. Trenutno se pripremamo za nastup 21. decembra tekuće godine, na promociji novih diplomaca i magistranata Filozofskog fakulteta“, zaključila je Čamurova.

(www.palelive.com)

Autor:

Ivana Pavlović je rođena u Sarajevu 1988. godine. Ivana je diplomirani pravnik, učesnik brojnih projekata, radionica i volonterskih akcija. Drugi članci sa tagom Ivana Pavlović.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare