Horor u centru Pala

0

U centru Pala, u blizini Pravnog i Filozofskog fakulteta ponovo je zapaljen napušteni dio nekadašnje pilane, a danas dio toplane Pale. Podsjećamo, prvi put je zapaljen jedan mali kraj koji je vatrogasna jedinica sa Pala uspješno ugasila. Nagađanja građana su bila da su požar najvjerovatnije izazvali narkomani koji su se tu često okupljali. 

Danas oko 20 časova, dio nekadašnje toplane je ponovo zapaljen, ali ovaj put je zapaljen cijeli objekat. Vatrogasnoj jedinici je trebalo punih 15 minuta da stigne u pomoć. Na poziv našeg tima, dobili smo odgovor da je poziv već uslijedio iz Filozofskog fakulteta, a onda je uslijedilo pitanje, da li mislimo da je požar ozbiljan!?

Na potvrdan odgovor, dobili smo informaciju da vatrogasna jedinica ne može djelovati dok ih policija ne obavjesti o požaru. I nakon čitave procedure, jedna cisterna je stigla nakon 15 minuta, kada je cijeli objekat već bio u plamenu. Postavlja se pitanje, šta bi se desilo, da se zapalila stambna zgrada u centru Pala, da li bi se spremno i odlučno reagovalo.

Ovom prilikom pozivamo građane Pala da i oni budu malo odlučniji i da važnije brojeve telefona uvjek drže pri ruci.  Važniji telefoni

Vatrogasna jedinica se poslije nekoliko minuta povukla i objekat prepustila požaru, koji je pretvoren u veliko zgarište. Nadamo se da postojao racionalniji i lakši način da se objekat ukloni i prepusti izgradnji regulacionog plana Pale – centar.

{gallery}/Pozar u Palama:142:110:0:0{/gallery}

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare