Holanđani smanjuju gubitke

0
MILIĆI – Komunalno preduzeće iz holandskog grada Groningena ponudilo je materijalnu pomoć i saradnju kolegama u Milićima u vidu održavanja lokalnog sistema vodosnabdijevanja, otklanjanja kvarova i smanjenja mrežnih gubitaka, rekao je danas Srni predstavnik preduzeća iz Groningena Velibor Rankić.
Rankić je dodao da Holanđani već izvjesno vrijeme rade na području Srebrenice i da su nedavno odlučili da djelovanje prošire i na opštine Milići i Bratunac.

„Riječ je o projektu koji će trajati dvije godine i njime su podjednako obuhvaćene sve tri pomenute opštine. Projekat se sastoji od nekoliko koraka, od kojih je prvi ucrtavanje lokalne vodovodne mreže u digitalne mape. Radeći na tom poslu naišli smo na jedan jako veliki kvar na vodovodu u Milićima, koji je ovih dana uspješno otklonjen“, rekao je Rankić.

On je naveo da bi se pomoć preduzeća iz Groningena ogledala prvenstveno u obezbjeđivanju materijala Komunalnom preduzeću u Milićima neophodnog za održavanje sistema vodosnabdijevanja i otklanjanje kvarova, te dodao da su u tom segmentu Holanđani veoma stručni i precizni.

„Vodovodi u Holandiji su dovedeni skoro do savršenstva. Naši vodovodi imaju gubitke i više od 80 odsto, a kod njih je taj procenat oko dva. To samo po sebi dovoljno govori“, istakao je Rankić.

Direktor Komunalnog preduzeća u Milićima Marko Bibić rekao je Srni da je svaka pomoć tom preduzeću, uključujući i ponudu iz Groningena, dobrodošla i potrebna.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare