Hirurg i pregled dojki ubuduće u Domu zdravlja

0

U Dom zdravlja Pale hirurg će dolaziti jednom u 15 dana, a jednom mjesečno vršiće se pregledi dojke, dogovoreno je danas na sastanku načelnika opštine Pale Boška Jugovića sa vršiocem dužnosti direktora Doma zdravlja Ivanom Šarcem i direktorom Bolnice „Srbija“ Nebojšom Šešlijom.

„Dogovorili smo da u narednom periodu u Dom zdravlja dolazi hirurg koji će moći da radi osnovne stvari i da se vrše pregledi dojki jednom mjesečnom“, rekao je Jugović novinarima nakon sastanka i istakao da je to krupak iskorak u zdravstvenoj zaštiti.

Direktor Bolnice „Srbija“ rekao je da je sastanak bio neophodan radi uspostavljanja kvalitetnije saradnje dvije zdravstvene ustanove, s obzirom na to da se u proteklom periodu desio znatan odliv pacijenata sa područja Pala ka drugim ustanovama u Republici Srpskoj.

„Očekujemo da će današnji sastanak za rezultat imati povratak povjerenja pacijenata sa Sarajevsko-romanijske regije u bolnicu u Istočnom Sarajevu“, rekao je Šešlija i napomenuo da su ulaganjima Vlade Republike Srpske dobili savremen objekat koji pruža mnogo bolje uslove za rad nego ranije.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Pale Ivan Šarac istakao je da je riječ o saradnji na primarnom i sekundarnom nivo između ove ustanove i Bolnice u Istočnom Sarajevu koja će biti na zavidnom nivou.

„Imaćemo hiruršku ambulantu u našem Domu zdravlja, eminentne stručnjake“, naglasio je Šarac.

Doktor Milorad Šupić iz bolnice u Istočnom Sarajevu rekao je da mu je drago što je postignuta saradnja dvije ustanove jer je šteta ne iskoristiti uslove u novoj bolnici koji su vrhunski, od smještaja do opreme.

„Kao osoblje imamo dobru volju da dođemo na Pale, da pružamo usluge i te pacijente usmjerimo ka našoj bolnici `Srbija`“, rekao je Šupić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare