Hipokratovu zakletvu položilo 111 diplomaca

0

FOČA – Dodjelom diploma i polaganjem Hipokratove zakletve danas je 111 diplomaca sa četiri studijska programa Medicinskog fakulteta u Foči svečano stupilo u ljekarsku profesiju, a ovom prilikom su promovisana i dva magistra medicinskih nauka, te tri mastera.

Promovisan je jedan master zdravstvene njege i dva mastera specijalne edukacije i rehabilitacije.

Na ceremoniji u Gradskom pozorištu diplome su dobila 52 doktora medicine, 20 doktora stomatologije, 21 medicinar zdravstvene njege i 18 profesora specijalne edukacije i rehabilitacije koji su studije završili u proteklih godinu dana.

Diplomci Medicinskog fakulteta u Foči traženi su širom regiona, a kako bi kvalitetom bili još konkurentnija visokoškolska ustanova najavljena je modernizacija nastave, akreditacija studijskih programa-specijalne edukacije i rehabilitacije i zdravstvene njege, infrastrukturni projekti i proširenje kapaciteta zgrade ovog fakulteta.

Dekan Medicinskog fakulteta Dejan Bokonjić rekao je da je prvi plan za narednu godinu uvođenje nastave na engleskom jeziku, jer se očekuje oko 50 stranih studenata, što će uticati na internacionalizaciju fakulteta, univerziteta i lokalne zajednice.

„Naše doktorske studije i Centar za biomedicinska istraživanja već daju velike rezultate, objavljuju se naučno-istraživački radovi u ozbiljnim časopisima na SCI listi“, rekao je Bokonjić.

Medicinski fakulteta u Foči za 26 godina postojanja i rada izrastao je u ozbiljnu i respektabilnu instituciju posvećenu najvišim standradima u obrazovanju i naučnom istraživanju i sa pravom važi za perjanicu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić rekao je da je Medicinski fakultet najbolji sa ovog univerziteta po tome što je jedini već u junu ispunio upisnu kvotu.

„Zatim prema broju projekata u kojem učestvuju naši nastavnici i saradnici, prema broju citata i objavljenih radova u međunarodnim časopisima sa impakt faktorom, kao i prema kvalitetu razmjene studenata i asistenata“, naveo je Kulić.

Milanka Trivković iz Zvornika ljekarsku profesiju potvrđuje sa prosjekom 9,76 i titulom najboljeg studenta studijskog programa Medicina.

Dugogodišnji trud, rad i učenje već je krunisala zaposlenjem u zvorničkom Domu zdravlja.

„Medicina je zahtjevna, traži puno odricanja, truda i rada, ali ko se pronađe u tome i voli je, istraje i uspije na kraju. Ponosna sam na ovu nagradu, a trenutno radim kao doktor porodične medicine u Domu zdravlja u Zvorniku i zadovoljna sam“, rekla je Trivkovićeva.

Fakultet danas ima četiri studijska programa – medicina, stomatologija, zdravstvena njega i specijalna edukacija i rehabilitacija, a 2014. godine zaživio je i treći ciklus sudija.

Na fakultetu trenutno studira oko 1.500 studenata iz Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments