Higijenski paketi socijalno najugroženijim

0

HAN PIJESAK – Opštinska organizacija Crvenog krsta Han Pijesak, povodom Nedjelje borbe protiv tuberkuloze, obilazi socijalno najugroženije porodice i dijeli higijenske pakete, rekla je Srni sekretar ove organizacije Slađana Malović.

Ona je navela da je pakete sa higijenskim proizvodima dobilo pet porodica, kojima su, prema procjeni Crvenog krsta, sada neophodni.

U Crvenom krstu opštine Han Pijesak ističu da je cilj ovih posjeta socijalno ugroženim porodicama da se skrene pažnja na značaj prevencije, pravovremenog prepoznavanja simptoma i blagovremenog javljanja ljekaru.

„Na području Han Pijeska proteklih godina nije evidentiran ni jedan slučaj oboljelih od tuberkuloze, ali u dogovoru sa predstavnicima Osnovne škole `Milan Ilić Čiča Šumadijski` svake godine, u okviru Nedjelje borbe protiv tuberkuloze, nastavnici održe edukativno predavanje o simptomima, prenošenju i načinu liječenja od ove bolesti“, kaže Malovićeva.

Ona je naglasila da je opštinska organizacija Crvenog krsta podjelila markice povodom Nedjelje borbe protiv tuberkuloze i postavila plakate kojima se stanovništvo podsjeća na značaj borbe protiv ove bolesti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare