Herojsko djelo Srđana Kneževića nije zaboravljeno

1

Porodica komandanta jedinice Vojske Republike Srpske „Beli vukovi“ Srđana Kneževića, koji je svirepo ubijen na današnji dan prije 21 godinu, nada se da će nadležne pravosudne institucije u BiH kad-tad početi da rade svoj posao i privesti pravdi odgovorne za nerazjašnjena ubistva na području Sarajevsko-romanijske regije.

Sin Nemanja Knežević rekao je da je ogorčen zbog činjenice da gnusno i kukavičko ubistvo njegovog oca nikada nije rasvijetljeno.

Nemanja je istakao da nadu daje činjenica da ljudi iz ovog kraja nisu zaboravili herojsko djelo Belog Vuka i da mu svake godine na dostojanstven način odaju počast.

„Srđan Knežević jeste ubijen, ali nije zaboravljen. Beli Vuk će vječno živjeti u srcima i dušama čestitog srpskog naroda“, rekao je Nemanja novinarima.

Predsjednik Udruženja boraca „Beli vukovi“ Janko Šešlija rekao je da će Kneževićevi saborci stalno potencirati rješavanje ovog ubistva sve dok se ne dođe do konkretnih saznanja ko ga je naredio i organizovao, a ko izvršio.

On je naglasio da su borci i srpski narod na područja Pala i okoline ogorčeni zbog činjenice da su ubice na slobodi, umjesto da budu procesuirane.

Prema njegovim riječima, postoje određene saznanja da je istraga zaustavljena i da ovaj predmet leži skriven u ladicama, a dokaza o zločinu nema.

„Mi smo izgubili svaku nadu. Mogu samo da nadležne pravosudne institucije u BiH pozovem da javno kažu da nisu u mogućnosti da otkriju ubice Kneževića i da je predmet zatvoren“, rekao je Šešlija.

Pripadnici jedinice Vojske Republike Srpske „Beli vukovi“, članovi porodice i prijatelji ubijenog Srđana Kneževića danas su položili cvijeće na spomen-obilježje na Palama, te posjetili grob i prislužili svijeće na porodičnom groblju u selu Tvrdimići.

Vijenac na spomenik Kneževiću u ime srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika položio je njegov izaslanik Boško Tomić, a cvijeće su položili i članovi porodice Knežević, kao i delegacije grada Istočno Sarajevo, opštine Pale, Uprave policije i Jedinice za podršku Istočno Sarajevo, boračkih organizacija sa Pala, Trnova, Zvornika, Bijeljine, Brčkog.

Počast su odala i udruženja građana i organizacije proistekle iz odbrambeno-otadžbinskog rata koje njeguju uspomenu na Kneževićevo herojsko djelo i njegovih hrabrih saboraca.

Srđan Knežević ubijen je u avgustu 1998. godine ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao u centru Pala, a njegove ubice nikada nisu pronađene.

U vrijeme ubistva, Knežević je bio zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo.

Specijalna jedinica „Beli vukovi“, čiji je bio komandant, formirana je 1993. godine, a ime su dobili ime po tome što su ostali zavejani u mećavi na Bjelašnici koju mogu samo vukovi da prežive.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Vjecna ti slava komadante! Pocivaj u miru. A tvojim potomcima neka dragi Bog da snage da pozive jos dugo.i docekaju da se ubice i nalogodavci kazne.