Helikopteri uspješno završili svoj posao

2

Helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske uspješno su završili svoj dio posla na gašenju požara na Romaniji i otišli za Banjaluku, jer ovaj intenzitet vatre ne zahtijeva njihovo učešće, izjavio je Srni rukovodilac Službe civilne zaštite opštine Pale Dragan Elek.

„Vatra nije ugašena, blokirana je i pod kontrolom tako da nema velike opasnosti. Nadamo se da će pasti kiša i dodatno pomoći gašenje“, naglasio je Elek i dodao da je obim vatrene stihije manji.

Elek je rekao da je požar aktivan šesti dan, te da su helikopteri nakon jutrošnjeg izviđanja i posipanja završili svoj dio posla.

Prema njegovim riječima, na terenu su ostali ljudi koji dežuraju sa brentačama, jer je požar izašao skroz na brdo u dijelu Ravne Romanije.

Požar, koji je izbio u srijedu, 23. oktobra, na Romaniji iznad Majdana, na području opštine Pale, zahvatio je više od 10 hektara šume.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Lijepo je to i za pozdraviti što je požar uz pomoć helikoptera konačno ugašen. Znači Vatrogasne službe i Službe civilne zaštite su odradile svoj posao. Sada bi bio red da i MUP RS-e i istražni organi odrade svoj posao, da se otkrije uzrok požara i eventualno poroman koji potpaljuje šumsko blago Romanije koje pripada narodu ovog kraja. Ili će biti rezultat istrage “ da je požar nastao samo od sebe“ što je nemoguće u ove hladne zimske noći i jutra.

Ma sve može. Bar smo svjedoci da se u ovom dijelu planete sve samo od sebe dešava 🙂 Neko je „šibicnuo“ neku vatru uz neku omoriku (kad ideš kroz šumu svaka druga je nagorela), ali nije planirao da zapali šumu – vatra se sama raširila.