Helenine kartonske torte i kutije od slatkiša

0

Učenica Srednjoškolskog centra „Pale“ Helena Koprivica u slobodno vrijeme izrađuje torte od kartona, kutije sa slikama, porukama i slatkišima, te paketiće za sve uzraste i prilike i tako zarađuje džeparac.

Koprivica navodi za Srnu da su to pokloni koji su praktični za rođendane u vrtićima, igraonicama, te kao pokloni za svadbu, a namijenjeni su za sve generacije.

Ona objašnjava da se ovim zanimljivim hobijem počela baviti prije dvije godine, ali intenzivno u doba pandemije virusa korona, kada je imala više vremena da vježba i usavršava se.

„Počela sam prvo da pravim torte od kartona, koji sadrže 12 komada. Mogu da budu jednobojne, u dvije ili tri boje, uži ili širi krug, ali uglavnom isti broj parčadi“, objašnjava Koprivica.

Materijal nabavlja u knjižarama – papir, ljepilo, makaze, mašnice, naljepnice, te stvara u svom malom carstvu u sobi tri sa tri.

Veliku podršku daju joj roditelji, a smatra da se njena kreativnost isplati.

Koprivica navodi da joj za izradu jednog sprata kod torti treba oko tri časa sa svim detaljima.

Kada je riječ o kutijama, one imaju poklopac, ističe Helena i napominje da obuhvataju lične porukice, slike i slatkiše.

„Kada se skine poklopac, sa strane su slike, unutra porukice i manja kutijica sa slatkišima, ali to može da se kombinuje. Tako na posljednjim stranicama budu čokoladice, slike i poruke, a unutra u sredini ostane prazno mjesto gdje kupac može nešto dodatno da ubaci – kao što je nakit“, poručuje Koprivica.

Pošto se bliži 14. februar, koji se na Zapadu obilježava kao Dan zaljubljenih, ona ističe da se na kutije može ostvariti i popust od 15 odsto.

Ova srednjoškolka trudi se da proširi ponudu koliko joj školske obaveze dozvole, a tražeći po internetu uvijek nauči nešto novo.

Cijene su od 15 do 40 KM, u zavisnosti od broja spratova i od toga da li je torta puna ili prazna.

Torta od „barni“ keksića je 25 KM i zavisi od količine slatkiša. Uglavnom radi kako kupci žele.

Za Novu godinu, Helena kaže da je pravila unikatne paketiće sa slikom, imenom te porukice, a napominje da se takve kutije mogu iskoristiti i za druge prilike.

Svi koji to žele mogu se Heleni obratiti putem „Instagram“ profila /kartonske.torte/, a naručiti sedam dana ranije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare