Gradonačelnik Vuković potpisao ugovore o stipendijama

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković potpisao je danas ugovore sa 50 studenata kojima su dodijeljene stipendije Grada za ovu školsku godinu, kao i sa 20 postdiplomaca, korisnika stipendija za naučno-istraživački rad.

Vuković je, obraćajući se studentima, rekao da će Grad Istočno Sarajevo sutra ili u ponedjeljak, 27. novembra, potpisnicima studentskih stipendija isplatiti jednokratno po 1.000 KM, a postdiplomcima za pomoć naučno-istraživačkom radu po 500 KM.

Gradonačelnik je istakao važnost Univerziteta i osam fakulteta sa sjedištem u Istočnom Sarajevu. „Ovo je možda i najpoželjnije mjesto za život u istočnom dijelu Republike Srpske“, dodao je Vuković.

On je istakao da pomoć koju institucije grada redovno pružaju fakultetima i studentima ukupno doprinose dobrom ambijentu za razvoj Univerziteta.

Među dobitnicima stipendija je dvoje djece palih boraca i četvoro učenika generacije sa područja Grada Istočno Sarajevo koji automatski, bez konkursne procedure, dobijaju stipendije.

„Ove stipendije trebalo bi da budu podstrek za budući rad i finansijska pomoć, ali istovremeno nastojimo da kod stipendista pokušamo da stvorimo obavezu da, kada završe školovanje, i ostanu na ovim prostorima“, rekao je Vuković.

On je napomenuo da sredstva namijenjena za podršku naučno-istraživačkim radovima predstavljaju skroman doprinos Grada Istočno Sarajevo ljudima koji se bave naukom da ostanu na Univerzitetu.

„Stalno govorimo da treba da stvaramo svoj kadar. Prema tome, Istočno Sarajevo ovim ugovorima daje svoj skroman dopinos“, dodao je on.

Željka Pržulj sa Filozofskog fakulteta Pale zahvalila je Gradu Istočno Sarajevo na stipendiji koju je dobila za podršku naučno-istraživačkom radu.

„Mojim kolegama i meni je izrazito bitna činjenica da je Grad svjestan važnosti podrške naučno-istraživačkom radu i ljudi koji su uključeni u nastavno-naučni proces. To znači da nam daju podstrek za školovanje nastavnog osoblja, što garantuje i određeni kvalitet u naučno-nastavnom procesu, ali i obrazovanju u Republici Srpskoj“, dodala je ona.

Student druge godine Elektrotehničkog fakulteta Milica Vuković zahvalila je u ime studenata gradonačelniku Vukoviću i rukovodstvu Grada Istočno Sarajevo za podršku njihovom školovanju.

Ceremoniji potpisivanja ugovora o dodjeli stipendija prisustvovali su i predsjednik i potpredsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić i Miroslav Divčić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare