Gradonačelnik Vuković otvorio Treću mini-basket ligu povodom slave grada

0

Gradonačlenik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković je danas povodom slave grada – Svetog Petra Dabrobosanskog svečano otvorio Treću mini-basket ligu Istočnog Sarajeva.

Na turniru u dvorani u Vojkovićima učestvuju košarkaške ekipe „Igmana“ koji je domaćin, „Partizana“ Pale, „Slavije“ i „BBI“ iz federalnog Sarajeva.

Mini-basket liga je za djecu uzrasta od 2007. godišta i mlađi.

Vuković je podsjetio da se već tri godine održava mini-basket liga Istočnog Sarajeva, koja se najčešće realizuje uz slavske svečanosti grada, ali se to ove godine čini u skromnijem formatu zbog virusa korona.

On je naveo da će u narednih nekoliko vikenda biti organizovani turniri mini-basket lige, čiji je tehnički organizator klub „Igman, a u oktobru očekuje da organizaciju turnira u dvorani „Peki“ na Palama, ali i da se odigra mini-liga na području opštine Sokolac.

Vuković je izrazio zadovoljstvo što su u pitanju mlađe kategorije kada je riječ o košarci na području Sarajevsko-romanijske regije i grada Istočnog Sarajeva, te je zahvalio organizatoru Udruženju „Refleks“ što je okupio mlade sportiste.

Predstavnik „Refleksa“ Željko Krunić, koji je organizator Treće mini-basket lige Istočnog Sarajeva, napomenuo je da su turniri trebalo da počnu u martu, ali da je zbog epidemije prvi krenuo tek danas.

„U narednom periodu je predviđeno da i druge opštine sa područja grada Istočno Sarajevo budu domaćini turnira, a da početkom februara ili na proljeće bude održan finalni turnir“, rekao je Krunić.

Sportski događaj održava se uz sve propisane higijensko-epidemiološke mjere i bez prisustva publike.

Gradonačelnik Vuković je kao poklon podijelio svim učesnicima mini-basket lige majice sa grbom Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare