Gradonačelnicima uručena nagrada „Diplomatska aktivnost 2019. godine“

0

Gradonačelnicima Istočnog Sarajeva Nenadu Vukoviću i Sarajeva Abdulahu Skaki i zvaničnicima Olimpijskog komiteta BiH večeras je u Monaku uručeno priznanje „Diplomatska aktivnost 2019. godine“ u okviru organizacije „Mir i sport“.

Vuković je rekao Srni da je veliko zadovoljstvo večeras biti u Monte Karlu, gdje se 10. godinu zaredom dodjeljuju nagrade i priznanja u okviru organizacije „Mir i sport“ pod pokroviteljstvom princa Alberta Drugog od Monaka.

„Ove godine pažnju je privukla nominacija gradova Istočno Sarajevo i Sarajevo
kada je riječ o organizaciji Olimpijskih igara mladih u zimskim sportovima /Ejof/, koje smo organizovali u februaru, očigledno uspješno jer smo bili nominovani, a na našu radost i izabrani kao `Diplomatska aktivnost za 2019. godinu` u okviru organizacije `Mir i sport` u svijetu“, istakao je Vuković.

On je, kao gradonačelnik Istočnog Sarajeva, izrazio veliko zadovoljstvo što su „prevazišli očekivanja, kako kod domaće javnosti, tako i regionalne i u evropskim okvirima, pa i svjetskim, počeli dobijati priznanja i postali predmet pozitivne pažnje kao grad Istočno Sarajevo“.

Vuković je ocijenio da je ovo važno za buduće odnose gradova Istočno Sarajevo i Sarajevo jer pokazuje da mogu naći minimum tema o kojima se mogu saglasiti i raditi neke pozitivne stvari.

„Mislim da smo ime Istočnog Sarajeva promovisali na najpozitivniji mogući način i veoma sam bio ponosan što se na ovakvom nivou i u ovakvim evropskim okolnostima pojavljujemo u okviru velikih i ozbiljnih stvari kada je riječ o sportskim takmičenjima i promociji“, naglasio je Vuković.

On je dodao da su svečanosti u Monte Karlu prisustvovale brojne važne ličnosti iz svijeta sporta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments