Gradnja stanova za porodice poginulih boraca i RVI

0

ROGATICA – Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić obišao je danas u Rogatici gradilište stambenog objekta za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, čiju izgradnju u iznosu 382.794 KM finansira Vlada Srpske.

„Biće izgrađeno 14 stanova, od čega će 11 graditi Vlada zajedno sa opštinom za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, a tri stana će izgraditi opština za svoje potrebe“, rekao je Đokić novinarima.

Đokić je naveo da Vlada finansira troškove izgradnje, te da je opština obezbijedila lokaciju, priključak na infrastrukturu, a obezbijediće i tehnički prijem i vanjsko uređenje objekta.

Načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac rekao je da ima još 29 neriješenih pitanja boračkih kategorija i da će biti učinjeni dodatni napori da u saradnji sa resornim ministarstvom budu riješeni i ovi stambeni problemi.

Puhalac je naglasio da je u proteklih nekoliko godina urađeno dosta na stambenom zbrinjavanju boračkih kategorija, te podsjetio da je proteklih godina 45 porodica stambeno zbrinuto nepovratnom novčanom pomoći, a 56 porodica zbrinuto je otkupom stanova.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske tokom posjete u Rogatici danas je položio i vijenac ispred spomen-kapele u kojoj se naleze 284 fotografije poginulih boraca iz odbrameno-otadžbinskog rata sa područja ove opštine.

Vijence su položile i delegacije porodica poginulih boraca i boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije.

Nakon polaganja vijenaca, lokalno sveštenstvo služilo je parastos za poginule.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.rtrs.tv)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare