Gradnja doma u Ječmištima napreduje brže nego što je planirano

0

FOČA – Gradnja društvenog doma u Ječmištima u fočanskoj Mjesnoj zajednici Čelebići napreduje brže nego što je planirano, pa je objekat za kratko vrijeme ozidan do pod krov.

Radovi su počeli početkom maja i kako je prvobitno bilo predviđeno, dom je trebalo da bude pokriven do Velike Gospojine – 28. avgusta, ali su graditelji skratili rok i postavili sebi zadatak da to urade do Ilindana – 2. avgusta.

Jedan od inicijatora gradnje društvenog doma u Ječmištima Milija Radović kaže da se pozivu za pomoć odazvalo dosta pojedinaca i preduzeća.

„Zahvaljujući firmama i pojedincima koji su priskočili u pomoć, idemo dva koraka brže. Još jednom bismo pozvali sve naše zemljake, bilo da su ovdje ili u inostranstvu, da pomognu da nastavimo ovim tempom i gradnju privedemo kraju“, rekao je Radović.

Dom finansiraju i grade sadašnji i bivši mještani ovog planinskog sela, koje se nalazi uz granicu sa Crnom Gorom, u prelijepom prirodnom ambijentu u blizini kanjona Tare, a ispod planina LJubišnje i Radovine.

„Ponavljam da ne gradimo kapelu, već dom za sve vrste okupljanja i veselja, za sabore, fešte, za lovce, prolaznike. Želimo da vratimo život u Ječmišta, jer za to postoje uslovi. Po ljepoti, ovom kraju ni Zlatibor nije ravan“, kaže Radović.

Prema predračunu, gradnja doma površine 15 puta devet metara, koji će uz glavnu salu imati i kuhinju, ostavu i toalete, koštaće 40.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare