Građanima dijeljen promotivni materijal “Pogledaj iza maske”

0
Građanima dijeljen promotivni materijal

ISTOČNO SARAJEVO – Policijska uprava /PU/ Istočno Sarajevo obilježila je 26. jun – Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, dijeleći građanima promotivni materijal pod nazivom “Pogledaj iza maske” na svim staničnim područjima u svojoj nadležnosti.

Cilj ove aktivnosti je preventivno djelovanje na suzbijanju zloupotrebe narkotičkih sredstava, kao i širenje svijesti kod građana o štetnosti i posljedicama konzumiranja opojnih droga.

Promotivni materijal i edukativni leci sadrže osnovne informacije o drogama, šta su to nove droge, njihovo štetno djelovanje, kao i savjet roditeljima kako da prepoznaju i reaguju ukoliko primijete da njihova djeca koriste drogu.

PU Istočno Sarajevo u proteklih pet mjeseci registrovala je osam krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga za koja je protiv 20 lica podneseno osam izvještaja o počinjenom krivičnom djelu nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu.

Registrovana su 62 prekršaja iz oblasti Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske.

Policijski službenici Uprave pronašli su i oduzeli izvijesnu količinu različite opojne droge heroina, kokaina, marihuane, kao i tableta ekstazija.

PU Istočno Sarajevo nastavlja svoj preventivni rad na suzbijanju i zloupotrebi krijumčarenja droga i apeluje na građane da svoja eventualna saznanja, u vezi zloupotrebe opojnih droga, prijave policiji i tako direktno učestvuju u zaštiti života djece i mladih.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments