Građani ne dozvoljavaju gradnju spornog objekta

0

Stanari zgrada O4 i O5 u centru Pala danas su održali mirni protest upozorenja zbog odluke Skupštine opštine da se na parking prostoru ispred ovih zgrada pravi poslovni objekat. Građani su izrazili ogorčenje zbog ovakve odluke, a kako su rekli novinarima dobili su uvjeravanje iz opštine da će odluka biti poništena. Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Pale Mlađo Ćeremidžić istakao je da će u petak, 18. marta, održati vanrednu sjednicu Skupštine opštine na kojoj će razmatrati samo jednu tačku dnevnog reda, a to je zahtjev građana da se poništi odluka o gradnji ove zgrade.

Ćeremidžić je istakao da su građani nezadovoljni određenim rješenjima iz Regulacionog plana i procedurom oko jedne građevinske dozvole na prostoru između ove dvije zgrade.

„Na skupštini ćemo morati da nađemo kompromis“, rekao je Ćeremidžić i dodao da Skupština ima prijedlog rješenja, iako je zgrada predviđena Regulacionim planom.

Stanar iz zgrade O4 Nedeljko Vuković poručio je da oni neće dozvoliti gradnju nikakvog objekta na tom prostoru, osim proširenja parking prostora.

On je podsjetio da u dvije zgrade sa po 50 stanova prije rata nisu mogli da se usele dok nije završen parking prostor, koji im je potreban, a koji sada hoće da im oduzmu.

„Ovdje zgradu mogu praviti samo ako nas isele“, rekao je on.

Vuković je istakao da su građani Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo podnijeli i krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja od pojedinaca u organima vlasti Skupštine opštine Pale i da je ona proslijeđena Okružnom tužilaštvu.

On je naglasio da prijava ostaje i da se nadaju da će u međuvremenu nadležno tužilaštvo uzeti u obzir evidentne dokaze koji su im dostavljeni i utvrditi ko je odgovoran.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare